Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




17 Köyde daha çiftçi eğitim toplantısı yapılacak

-

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Köyyeri, Tehç

 17 Köyde daha çiftçi eğitim toplantısı yapılacak

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Köyyeri, Tehçi, Bahçe, Sakarcalık, Sarpınağzı, Kırıklı, Serinova, Çağşak, Serdar, Nohuttepe, Orhaniye, Selimiye, Kayalı, Karataş-Karacalar, Arslanlı, Yarpuz ve Oruçgazi köylerinde Kış dönemi çiftçi eğitim toplantısı yapılacak.
21 Aralık 2014 günü Merkez Cevdetiye Beldesi'nde başlatılan kış dönemi eğitim toplantıları devam ediyor. Tarımsal iş yoğunluğunun en az olduğu kış aylarında bir program dâhilinde düzenlenen eğitim toplantılarına çiftçiler büyük ilgi gösteriyor.
Toplantılarda yörenin ürün deseni esas alınarak genel anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü projeler, tarımsal desteklemeler ve yetiştiricilik bilgileri ile hayvancılık konuları teknik personeller tarafından anlatılıyor.
Bugüne kadar toplantılar; Cevdetiye Beldesi, Yeniköy, Değirmenocağı, Dervişli, Şekerdere, Çona, Kumarlı, Issızca, Kırmacılı, Koçyurdu, Gökçedam, Çardak, Kazmaca, Kesmeburun, Sakızgediği, Kırmıtlı ve Akyar  Köylerimizde düzenlenerek tamamlandı.
Toplantılara katılan çiftçilere teknik personel başta olmak üzere Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu konularında yapılan değişiklikler olmak üzere çok çeşitli sorular yönelterek merak ettikleri her türlü tarımsal konuda bilgi aktarıldı. Bunun yanı sıra ilgili Şube personellerince sürdürülebilir tarım için anız yakmanın tehlikesi, toprak analizinin önemi, hasat kayıpları, kontrolsüz ve reçetesiz zirai ilaç kullanımı gibi konularda bilgiler aktarılarak sorular cevaplandı. Hayvancılık konularında ise İl Müdürlüğümüzce yürütülen aşılama ve sağlık taraması konuları hakkında bilgi verilerek koruyucu sağlık tedbirlerinin hayvancılıktaki önemi anlatıldı.
Eğitim sırasında üreticilere bilgi verilen konularda Bakanlık ve Müdürlük tarafından hazırlamış olan liflet ve kitapçıklar dağıtıldı. 

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları