Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




2015 Yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Çalıştayı OKÜ'de Yapıldı

2015 Yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Çalıştayı, OKÜ, Çukurova Üniversitesi -

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliği ile Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda, Arkeoloji Günleri kapsamında 2015 yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Çalıştayı düzenlendi.

2015 Yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Çalıştayı OKÜ'de Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliği ile Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda, Arkeoloji Günleri kapsamında 2015 yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Çalıştayı düzenlendi.

 

Çalıştayın açılış konuşmalarını OKÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Tuğcu, Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kazım Serdar Girginer ve OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel yaptı.

 

2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen arkeolojik kazıları katılımcılarla paylaşmayı bu çalıştay ile hedeflediklerini belirten OKÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Tuğcu, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile büyük bir ivme yakalayan arkeolojik çalışmalardan günümüze gelindiğinde yurt sathında 400’e yakın arkeolojik kazı ve araştırma yapıldığını görüyoruz. Bizim de amacımız yürütmüş olduğumuz projelerimizi uluslararası ölçekte de bilinir ve görünür hale getirmektir. Arkeoloji konusunda Türk bilim adamları yürüttükleri çalışmalar ve ortaya koydukları sonuçlar açısından önemli bir yerdedir. Arkeolojide çok iyi yerde olabiliriz ama koruma tanıtım ve restorasyon konusunda yapmamız gereken çok çalışma bulunmaktadır. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın öncülüğünde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Koruma ve Restorasyon Anabilim Dalı kurulmuştur. Öncelikli amacımız da bu anabilim dalını 2016-2017 yılı itibariyle aktif hale getirebilmektir” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi adına bir konuşma gerçekleşen Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kazım Serdar Girginer, “Kilikya bölgesindeyiz. Bu anlamda bu bölgedeki gelişmeleri yeni yeni öğrenmeye başlıyoruz. Bu bakımdan da Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde de bu bölümün kurulmuş olması çok önemliydi. Bu kararı alan OKÜ FEF Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel’e ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarında son konuşmayı OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel gerçekleştirdi. Tel,  “Arkeoloji bölümünün kurulmasıyla birlikte OKÜ çok farklı bir noktaya geldi. Bundan sonra da bu bölüm vasıtasıyla farklı ve güzel çalışmalara imza atılacaktır” dedi. Çalıştayda ‘’Aigeai Antik Kendi Araştırmaları’’ başlıklı sunumu Yrd. Doç. Dr. Faris Demir, “Tatarlı Höyük Kazısı 2015 Yılı Çalışmaları” Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kazım Serdar Girginer ile “Magarus Kazısı 2015 Yılı Çalışmaları” Dr. Fatih Erhan, “Tepebağ Höyük Kazısı 2015 Yılı Çalışmaları” Dr. Fatma Şahin, Osmaniye Müzesi 2015 yılı Arkeolojik Kazı ve Araştırmalarını Nalan Yastı, “Sana’a Ulu Cami Kazısı /Yemen” sunumunu Yrd. Doç. Dr. Bakiye Yükmen Edens, Dr.Christopher Edens, “Arykanda 2015 Yılı Kazı Çalışmalarını” Yrd. Doç. Dr. Ayça Gerçek, “Arykanda’da Kült ve Kurban” başlıklı sunumu Ar.Gör.Hakan Gerçek, “Kuriki Höyük ve Tilbaşar Höyük Kazısı 2015 Yılı Çalışmaları” hakkında sunumu Yrd. Doç. Dr. Elif Genç, “Liman Tepe / Klazormenai Antik Kazısı 2015 Yılı Çalışmaları” başlıklı sunumu OKÜ Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Tuğcu yaptı.

 

4 oturumda gerçekleşen çalıştayda sunumlarını gerçekleştiren konuklara OKÜ tarafından hazırlanan Teşekkür Belgeleri oturum başkanları tarafından takdim edildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları