Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Belediye Başkanı Sözlü: Çocuklar Yangın Merdivenini Açamadı

-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, öğrenci yurdunda meydana gelen yangınla ilgili, kaçmak isteyen öğrencilerin yangın merdivenini açamadığını itiraf etti.

Belediye Başkanı Sözlü: Çocuklar Yangın Merdivenini Açamadı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda yaşanan yangına ilişkin, "Binanın içerisi hem ahşabın tabana döşenmesi hem duvarlara döşenmesi, bunun vernikle kaplanması, yine sentetik malzeme halılarla kaplanması yangının hızla büyümesine sebebiyet veriyor ve yangın merdivenini çocuklar açamayınca bu büyük facia oluyor." dedi.

"ELEKTRİK KONTAĞI İHTİMALİ YÜKSEK"

Olay yerinde incelemelerde bulunan Sözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre yangın çıkan binanın iniş bölümünde holde elektrik kontağı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Binanın elektrik sayacının değiştirilmiş olabileceğini belirten Sözlü, bütün bulguların yangının elektrik kontağından çıktığıyla ilgili kanaatlerini güçlendirdiğini ifade etti.

"YANGIN MERDİVENİNİ AÇAMADIKLARINI GÖRÜYORUZ"

Söz konusu elektrik kontağı giriş katında olduğundan binayı terk edemeyen çocukların üst kata çıktığının tahmin edildiğini anlatan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yangın yukarıya sıçradıkça da çocukların yangın merdivenini de açamadıklarını görüyoruz. Yani muhtemelen bu yangın, merdivenin de kilitli olabileceği anlamına geliyor. 11-14 yaşlarındaki çocuklardan müteşekkil bir topluluk bu ve ahşap üst çatı da çökünce boğulma ve arkasından yanıklar meydana geliyor. Binanın içerisi hem ahşabın tabana döşenmesi hem duvarlara döşenmesi, bunun vernikle kaplanması, yine sentetik malzeme halılarla kaplanması yangının hızla büyümesine sebebiyet veriyor ve yangın merdivenini çocuklar açamayınca bu büyük facia oluyor."


"YANGIN MERDİVENİ MUHTEMELEN KİLİTLİYDİ"

Bir gazeteci Sözlü'ye, yangın merdiveninin kilitli olduğuna dair iddiaları hatırlattı. Bunun üzerine Sözlü, "Çocuklar ya panikten açamadı ya da kilitli. Muhtemelen de kilitli. Yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali ilk edindiğimiz izlenim." ifadelerini kullandı.

Sözlü, yurtta barınan öğrencilerin tamamının ortaokula gittiği bilgisini verdi.

"BU YURT 1970'LERDEN BERİ VARMIŞ"

Olayın yaşandığı binanın eski bir yurt olduğunu dile getiren Sözlü, "Yangın merdiveni var. Binaları fiziki açıdan ruhsatlandırırken yangın açısından yeterliliği denetlendikten sonra verilir. Bu yurt 1970'lerden beri varmış." diye konuştu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana'da özel bir öğrenci yurdundaki yangına ilişkin Aladağ ilçesi Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesinin ve yapılan yayınların kaldırılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

RTÜK, Aladağ ilçesindeki ortaöğretim kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin Aladağ Sulh Ceza Hakimliğinin kararını internet sitesinden yayınladı.

Buna göre, bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle, yapılan ve yapılacak tüm haberlere, tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların kaldırılması kararlaştırıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları