Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Büyükbaş Hayvan Yetiştiricileri için teknik inceleme gezisi

-

BTC Toplumsal Kalkınma Girişimi Doğu Akdeniz Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Gir

Büyükbaş Hayvan Yetiştiricileri için teknik inceleme gezisi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

BTC Toplumsal Kalkınma Girişimi Doğu Akdeniz Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi kapsamında Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Gıda, Tarı ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Hayvancılık İşletmelerindeki Uygulamaları Yerinde Görme Amaçlı Teknik İnceleme Gezisi Projesi" ile hayvancılığın yoğun ve profesyonel olarak yapıldığı Konya iline teknik inceleme gezisi düzenlendi.
Geziye Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye 25 üretici ve 5 teknik personel katıldı. Teknik geziye katılan üreticiler, ilde BTC boru hattının geçtiği köylerden seçildi. Üreticiler, 20-50 adet büyükbaş hayvan sahibi olup süt hayvancılığı yapmakta olduğu proje Bütçesinin ise 20 Bin TL olduğu kaydedildi.
Düzenlenen gezi kapsamında Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ziyaret edilmiş ve Birlik çalışmaları hakkında brifing alındı. Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ait olan Gebe Düve Merkezi ve 4 adet örnek büyükbaş sığır işletmesi ziyaret edildi. Çiftçilere İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından damızlık hayvan seçimi, süt hijyeni, sürü yönetim sistemi, rasyon hazırlama ve benzerleri konularında örnekler üzerinden eğitim verildi. Süt sığırcılığında yeni yöntem ve teknikler yerinde incelendi.
Proje faaliyetleri olarak ayrıca gezi programı sonunda yetiştiricilerin işletmelerin ziyaret edilecek ve çalışmaları yakından takip edilerek teknik destek sağlanacak.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları