Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Çam Kese Böceğiyle Mekanik Savaş

-

ADANA Orman Bölge Müdürlüğü, genç kızılçam fidanlarının iğne yapraklarını yiyerek gelişimini engelleyen, fidanın kurumasına neden olan çam kesen böceğiyle mücadelenin ilk aşaması olan mekanik savaş tamamlandı

Çam Kese Böceğiyle Mekanik Savaş


ADANA Orman Bölge Müdürlüğü, genç kızılçam fidanlarının iğne yapraklarını yiyerek gelişimini engelleyen, fidanın kurumasına neden olan çam kesen böceğiyle mücadelenin ilk aşaması olan mekanik savaş tamamlandı.

Adana'nın Karaisalı İlçesi ile Osmaniye'de zararlının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde yürütülen çalışmada 15 bin çam kesen böceği yumurta koçanı toplandı. Yumurta koçanları orman sahasından çıkartılarak böceğin çoğalması engellendi. Çam kese böceği ile mekanik mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, son yıllarda kuraklığın artması ve ekolojik dengenin bozulmasıyla çam kese böceği ile beslenen kuşlar, böcekler, parazit ve diğer canlıların sayısında ciddi bir azalma görüldüğünü söyledi. Erol, buna bağlı olarak bazı genç ormanlarda bu zararlının kitle halinde üreme yaptığını ve ağaçlara zarar verdiğini anlattı. Erol, çam kese böceğine karşı ileri evrelerinde de biyolojik ve mekanik mücadele yöntemlerini kapsayan entegre mücadele yöntemlerini de uyguladıklarını ekledi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları