Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtıldı

-

İbrahim EMÜL OSMANİYE'nin Bahçe İlçesinde, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Bahçe İlçe Gıda

Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtıldı

İbrahim EMÜL

OSMANİYE'nin Bahçe İlçesinde, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere yüzde 50 katkılı Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtımı yapıldı.
Fidan dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, "Bugün, Meyve Üretimini Geliştirme Projelerimiz kapsamında 6 Bin TL kaynak ile 22 çiftçimize 1200 Adet kiraz fidanı dağıtarak 42 dekar kiraz bahçe tesisi, 7 Bin TL kaynak ile 21 çiftçimize 1400 Adet Japon Eriği fidanı dağıtarak 35 dekar Japon eriği bahçe tesisi yine 13 Bin 200 TL kaynak ile 13 çiftçimize 600 Adet Alıç fidanı dağıtarak 15 dekar alıç bahçe tesisi olmak üzere toplam 26 Bin 200 TL kaynak ile 56 çiftçimize, 92 dekar meyve bahçesi tesisi kurduruyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz kiraz ve Japon eriği fidanlarını, yüzde 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve yüzde 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıyoruz. Alıç fidanlarını ise, yüzde 100 İl Özel İdaresi katkılı olarak veriyoruz.  2015 yılı içerisinde uyguladığımız ceviz,  çilek, kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini Geliştirme Projelerinin toplam uygulama maliyetinin 130 Bin TL'ye ulaşmasını hedefliyoruz." dedi. Müftüoğlu ayrıca meyve bahçe tesisi kurulumu, kiraz, Japon eriği ve alıç fidanlarının dikimi, bakımı konularında da üreticilere teknik bilgiler verdi.
Devamında söz alan Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam burada yaptığı konuşmada; İlçelerden gelen tüm tarımsal projeleri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, çiftçilerin daima yanında olduklarını ve her zaman yanında olacaklarını ifade etti.
Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ise yaptığı konuşmada; "Her zaman Bahçe İlçesi halkının ve çiftçilerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla beraber omuz omuza vererek Bahçe İlçesini her konuda toptan kalkındırmak için gece gündüz çalışarak İlçemizi daha iyi bir seviyeye ulaştıracağız" dedi.
Devamında Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ söz alarak şöyle dedi: "İlçemiz köylerinde bu yıl içerisinde çeşitli tarımsal projeler uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. İlkbahar döneminde gerçekleştirdiğimiz cevizcilik projesi ve yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz Çilek Üretimini Geliştirme Projesine ilaveten bu gün ise çiftçilerimize Kiraz, Japon Eriği ve Alıç fidanı dağıtıyoruz. Yine bu Aralık ayı içerisinde Cevizcilik projesini de uygulayarak 2015 yılında planladığımız meyvecilik projelerini tamamlamış olacağız." Program Meyve fidanlarının çiftçilere dağıtılması töreni ile sona erdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları