Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Down Kafe ve Kültür Evinin açılışı yapıldı

-

OSMANİYE Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneğinin projesi ile gerçekle

Down Kafe ve Kültür Evinin açılışı yapıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneğinin projesi ile gerçekleştirilen Down Kafe ve Kültür Evi'nin açılışını Vali Kerem Al yaptı. İstasyon Caddesinde bulunan Kafenin açılış törenine Vali Kerem Al ve eşi Beyhan Al Hanımefendi, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Zihinsel Engelliler Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan yaptı. Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen Osmaniye Down Kafe ve Kültür Evi projesinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklendiğini ifade eden Tekin Özkan, “Bu merkezde Osmaniye’de yaşayan Down sendromlu çocuklarımız kurslar görecekler, eğitim alacaklar ve aynı zamanda Kafemiz çocuklarımızın sosyalleşmelerine katkıda bulunacaktır. Osmaniye halkından beklentimiz buraya sahip çıkmaları ve down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmelerine katkı sunmalarıdır” diye konuştu. Tekin Özkan, konuşmasının sonunda projelerine destek veren başta Vali Kerem Al olmak üzere herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından Down Kafe ve Kültür Evinin açılışı Vali Kerem Al ve 7 yaşındaki Down sendromlu Umut tarafından yapıldı. Vali Kerem Al, Down Kafe ve Kültür Evi’nin hayırlı olmasını temenni ederek, projede emeği olanlara teşekkür etti. Açılışın ardından down sendromlu semazenin gösterisi izlendi. Down Kafe ve Kültür Evi’ni gezen Vali Kerem Al, günün anısına Down Kafe ve Kültür Evinin çalışanları ile fotoğraf çektirdi. Açılış töreni konuklara yapılan ikramlarla son buldu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları