Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Düziçi'nde 60 üreticiye 7 bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı

-

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesinde, 60 üreticiye 7 bin 500 kök ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Osmaniye İli Tarımsal Str

Düziçi'nde 60 üreticiye 7 bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesinde, 60 üreticiye 7 bin 500 kök ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Osmaniye İli Tarımsal Strateji ve Eylem Planı kapsamında yer alan bitkisel üretime yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere İl Özel İdaresince, 65 bin 625 TL Düziçi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına aktarıldı. Yüzde 50'si aktarılan bu ödenekten, yüzde 50'side çiftçilerin katkısı ile toplam 131 bin 250 TL olmak üzere 60 çiftçiye ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.
Proje kapsamında rakımı 1000 metrenin üzerinde olan yerlere dikim yapacak çiftçilere Maraş 18, rakım 1000 metrenin altındaki yerlere dikim yapacak çiftçilere ise Chandler cinsi ceviz fidanlarının mavi etiketli, sertifikalı olduğu kaydedildi.
Sertifikalı fidanla 5 dekar ve üzeri bahçe tesis eden ve diğer şartları yerine getiren çiftçilere sertifikalı fidan desteği ödemesi yapılacağı belirtildi.
Fidan Dağıtım törenine; Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Düziçi İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Ziraat Odası Düziçi İlçe Başkanı Ünal Köksal, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Tıraş,  Fevzi Kamalı, Bünyamin Kazgı, Ali Kılıç, Mehmet Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Muhammed Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, İlçe Nüfus Müdürü İsmail Çullu, İlçe Tapu Müdürü Adnan Yünlü, İlçe Mal Müdürü Şevket Durmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personelleri ve Çiftçiler katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları