Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Erken Müdahale Orman Yangınlara Geçit Vermedi....

-

Adana ve Osmaniye'de, geçen yıl çıkan 183 yangında 177 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Erken Müdahale Orman Yangınlara Geçit Vermedi....

Adana ve Osmaniye'de, geçen yıl çıkan 183 yangında 177 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, geçen sene sorumluluk alanlarında çıkan yangınların başarıyla atlatıldığı ifade edildi.

Erken ve etkin müdahalenin önemi değinilen açıklamada, "Geçen yıl bölge genelinde 183 orman yangını çıktı. Bunların 132'si Adana'da, 51'i Osmaniye'de meydana geldi. Bu yangınlardan Adana'da 146 hektar, Osmaniye'de 31 hektar olmak üzere toplam 177 hektar ormanlık alan zarar gördü." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, yangınların en çok Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında çıktığını aktardı.

Orman yangınlarıyla mücadeledeki başarının kesinlikle tesadüf olmadığını ifade eden Erol, şunları kaydetti: 

"Söndürme işçisinden teknik elemanına kadar tüm çalışanların büyük gayret ve emeği göz ardı edilemez. Bölge ormanlarımız sadece yangın sezonunda değil yıl boyunca 7 gün 24 saat takip edilmekte, söndürme işçi ve ekipmanlarımız hazır vaziyette bekletilmektedir. Başarımızın sırrı, iş güvenliği ve sağlığı tedbirlerini elden bırakmadan erken ve etkin müdahale ile yangına fırsat vermemektir. Orman içinde ve yakınında yakılan her ateş olası bir yangına davetiyedir. Vatandaşlarımız her türlü ateşi tehdit olarak görmeli ve hemen 'Alo 177' ücretsiz orman yangını ihbar hattına bildirmelidir."

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları