Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Girişimcilik Kursu Kursiyerleri sertifikalarını aldılar

-

OSMANİYE İşkur İl Müdürlüğü, Osmaniye Ticaret ve Sanayi O

Girişimcilik Kursu Kursiyerleri sertifikalarını aldılar

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE İşkur İl Müdürlüğü, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Osmaniye İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Kursu sertifikaları Vali Kerem Al tarafından verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan sertifika töreninin açılışı konuşmasını İş-Kur İl Müdürü Abdülkadir Şahin yaptı. Osmaniye’de 2015 yılında KOSGEB’in verdiği desteklerden girişimcilerin faydalanmasını sağlamak amacıyla Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 300 kişiye sertifika vermek üzere eğitimi planladıklarını belirten Şahin, 8 grup halinde düzenlenen kurslarda 200 kursiyer sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ise girişimcilere KOSGEB’in 30 Bin TL. hibe imkanı sağladığını belirterek, bu desteğin girişimciliği özendirdiğini ve girişimcileri ortaya çıkarmada fırsat sunduğunu belirtti. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek kendi imkânları gerekse İşkur ile yaptıkları işbirliği ile girişimciliği özendirmek adına uygulamalı girişimcilik kursları açtıklarını da belirten Teke, "2015’de kendi imkanlarımızla açmış olduğumuz kurs sayısı 3, İşkur ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde açmış olduğumuz kurs sayısı ise 8’dir. Tamamlanan bu kurslardan belge almaya hak kazanan kişi sayısı ise 290 olmuştur. Bu kurslar sonucunda kendi işini kuranların sayısı ise 20 civarındadır" diye konuştu.
Vali Kerem Al ise törende yaptığı konuşmada sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerleri tebrik ederek, "Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi aş ve iştir. Kamu artık tek başına işveren olmak durumunda değildir. Özel sektör kendi dinamikleriyle asıl motor gücü olmak durumundadır” diye konuştu.  Sözlerinin devamında özel sektörün, işgücü anlamında ana unsurunun girişimcilik olduğunu belirten Vali Al, girişimcilik kursları sayesinde, kursiyerlerin müteşebbislikle ilgili bilgileri ve teşebbüs cesaretleri artacağını söyledi. Sözlerinin devamında girişimcilik kursları sonucunda bugüne kadar 120 civarında işyerinin açıldığını da ifade eden Vali Al, “Temenni ediyorum ki alınan eğitimler sayesinde iş seçimi daha dikkatli yapılır, başarılı olunur ve açılan işyerleri uzun süre ayakta kalır. Bu tür eğitimlerin işgücümüze ve ekonomimize katkı sağlamasını diliyorum. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Girişimcilik Kursundan sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından verildi. Tüm kursiyerleri tek tek tebrik eden Vali Al, kuracakları işlerde başarılı olmalarını diledi. Törenin son bölümünde girişimcilik kursundan mezun olarak kendi işyerlerini kurmuş olan Murat Kemal Gümüş ve Mehmet Atmaca tecrübelerini paylaştılar.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları