Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Görme, Bedensel ve işitme engellilerle Mercimek Köftesi etkinliği

-

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faal

 Görme, Bedensel ve işitme engellilerle Mercimek Köftesi etkinliği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi üyeleri tarafından, 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' dolayısıyla Görme, Bedensel ve işitme engellilerle vatandaşlara yönelik Mercimek Köftesi etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, Altı Nokta Görme Engelliler Başkanı Resul Soylu, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü ve Derneği Başkanı MuttalipAltun, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Hakat, Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Tekin Özkan, Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, Osmaniye Aktif Gençler Spor Kulübü Başkanı Çetin Çakar ile kulüp ve derneklere bağlı yaklaşık 50 kişi katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Yapan Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel;Herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur" dedi.

Görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve problemlerini çözmenin insani görev olduğunu vurgulayan Bozyel, "Bizler, en büyük engelin gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" diye konuştu.

Programın devamında Yöresel yemeklerden mercimek köftesi ikram edilerek programa bağlaması ile gençlik merkezi üyesi Ahmet Furkan Yalman ve ezgileri ile Yusuf Karaburç mini konserle eşlik etti.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları