Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hakkari ve Van'da Çatışma! 4 Şehit, 10 Yaralı; 20'den Fazla PKK'lı ..

-

Çukurca'da sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı, 20'den fazla PKK'lı da öldürüldü. Çaldıran'da çıkan çatışmada ise 3 korucu şehit oldu, 4 korucu yaralandı.

Hakkari ve Van'da Çatışma! 4 Şehit, 10 Yaralı; 20'den Fazla PKK'lı  ..

Hakkari ve Van'da Çatışma! 4 Şehit, 10 Yaralı; 20'den Fazla PKK'lı Öldürüldü
Hakkari ve Van'dan bu sabah peş peşe acı haberler geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı, 20'den fazla PKK'lı da öldürüldü. Van'ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada ise 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

HAKKARİ'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca ilçesine bağlı Kazan vadisinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Çukurca'nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu.

20'DEN FAZLA PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20'den fazla PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

VAN'DAKİ OPERASYONDA SICAK TEMAS: 3 ŞEHİT, 4 YARALI

Van'ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Dün Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit olmuştu. Bunun üzerine devam eden operasyonda yaşanan sıcak temasta ise geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ ve İsa Taş şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

SAVAŞ UÇAKLARI 2 HEDEFİ VURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan istihbarat doğrultusunda Çukurca kırsalındaki 2 hedefi savaş uçakları ile imha etti.

Olay ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada; "01 Eylül 2016 tarihinde 21.30-21.48 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 2 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." ifadelerine yer verildi.a

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları