Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Halk Ozanları, Mahkum ve Hükümlüler için moral konseri verdi

-

OSMANİYE 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara

Halk Ozanları, Mahkum ve Hükümlüler için moral konseri verdi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara  yönelik  moral motivasyon, sosyal-kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla   Kahramanmaraş Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından konser programı düzenlendi.
Konser Programına Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Savcı Serkan Sabır, Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Sönmez ve diğer Ceza İnfaz Kurumu Müdürleri, hükümlü ve tutuklular katıldı.
Keyifli dakikaların yaşandığı konser programında; Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz yaptığı konuşmada, "Amacımız, cezaevlerini  insanların tecrit edildiği kapalı mekanlar olmaktan çıkarıp, tahliyelerinden sonra da mahkumlarımızın devleti ve milleti ile barışık, topluma faydalı insanlar olabilmelerini sağlamaktır. Bu amaçla cezaevlerimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında  sosyal kültürel faaliyetler yapılmaktadır’’ diyerek konuşmasına son verdi.
Cezaevi Müdürü Metin Sönmez ise "Cezaevimizde hükümlü ve tutuklulara yönelik bu organizasyonda hiçbir ücret almadan Kahramanmaraş’tan gelen ozanlarımızın, toplum tarafından çok büyük bir kabul gören ozan kültürünü cezaevinde tanıtıp  yaşattıklarından ve burada bulunan mahkumlarımıza hoş ve eğlenceli vakit geçirdiklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.
Halk Ozanı Öksüz lakaplı İhsan  Öksüz ve Ozan Rıza Çiftçi’nin karşılıklı atışması ve yerel türkülerin söylenmesinin haricinde Kahramanmaraş ta yerel bir radyo da program sunucusu olan Canan Meydanlı Sarıoğlan tarafından birbirinden güzel şiirler okundu.
Konser sonunda Başsavcı ve Cezaevi Müdürü Metin Sönmez tarafından gelen sanatçılara çiçek takdimi yapılarak konser sona erdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları