Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hayvanların küpeleme ve kayıt işlemlerinin yapılması sözleşmesi yapıldı

-

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Osmaniye Damızlık Sığır

Hayvanların küpeleme ve kayıt işlemlerinin yapılması sözleşmesi yapıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ODSYB) arasında Küpeleme ve Kayıt İşlemlerinin yapılmasına dair sözleşme imzalandı.
Bu kapsamda, Osmaniye İlindeki tüm ilçe ve köylerde yürütülecek olan 0-3 aylık hayvanların küpeleme çalışmaları ve TURKVET, önsoy kütüğü ile soykütüğü veri tabanına kayıt edilmesi, hayvanların tanımlanmalarını takip eden 14 gün içerisinde pasaportlarının verilmesi ile düşen küpelerin yeniden takılması çalışmaları yapılacak.
İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Sözleşme ile 2016 yılı içerisinde Osmaniye İli genelinde tüm ilçe, bağlı köy, mahalle ve beldelerde bu uygulamalar gerçekleşecektir. Yapılacak küpeleme ile Önsoykütüğü ve Soykütüğü Projesini geliştirmek, suni tohumlama sonucu doğan buzağıları sisteme zamanında kayıt etmek ve hayvancılık desteklemelerinde düzenli veri akışı sağlanmış olacaktır. Kayıt ve pasaport çalışması yapılarak bunun il genelinde devamlılığının sağlanması amaçlanmaktadır. Hayvanların doğumlarını müteakiben üç ay içerisinde tescillerinin yapılarak, sistemlere kayıtlarının oluşturulması, hayvanların tanımlanmalarını takip eden 14 ondört gün içerisinde pasaportlarının verilmesi ve dolayısıyla eksik, yanlış bilgilerle ya da sistemlere geç kayıt edilmelerinden kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi sağlanacaktır." dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları