Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hibe desteği ile sucuk üretim tesisi kurdu

-

OSMANİYELİ işletmeci Mustafa Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kır

 Hibe desteği ile sucuk üretim tesisi kurdu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYELİ işletmeci Mustafa Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında kurduğu 'Et imalatı ve sucuk üretim tesisi' hizmet vermeye başladı. Hazırlanan proje kapsamında aldıkları hibe desteği ile 2 Milyon liralık maliyetle Cevdetiye Beldesi'ne tesis kurduklarını belirten Coşkun, 23 kişinin çalıştığı işletmenin günlük 5 ton sucuk ve 12 Ton et üretim kapasiteli olduğunu söyledi.
Firma sahibi Mustafa Coşuk, tesisin tanıtımı için basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Proje kapsamında aldığı destek sayesinde 2 milyon lira maliyetli "Coşköy Sucukları" adıyla tesis kurduğunu ifade eden Coşkun, kente böyle bir tesis kazandırmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
Sucuk sektöründe iddialı olduklarını vurgulayan Çuşkun, "Uzun bir çalışmanın sonucunda kentimize sucuk imalat tesisi açtık. Çiftliğimizde tamamen hijyenik ortamda ve baştan sona kendi üretimimiz olan sucukların kalitesi tartışılmaz. Burada çalışan personellerimizle halkımıza en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu tesis yaptığımız proje kapsamında aldığımız 2 milyon liraya yapıldı. Bu sektörde iddialıyız. Şuanda ürünlerimizi bölge illerine vermekteyiz ve çok kısa sürede Türkiye geneline dağıtım yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Coşkun, açıklama sonrasında basın mensuplarına et ve sucuk üretim ve imalathane tesisini gezdirerek tanıttı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları