Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hocalı soykırımının 24.yıldönümü OKÜ'de hüzünle anıldı

-

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Azerbaycanlı öğrenciler tarafından Hocalı Soykırımı’nın yıldönümünde OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi.

Hocalı soykırımının 24.yıldönümü OKÜ'de hüzünle anıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Azerbaycanlı öğrenciler tarafından Hocalı Soykırımı’nın yıldönümünde OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi.

Hocalı Soykırımı’nı protesto eden sloganlar atarak, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine de vurgu yapan OKÜ’lü öğrenciler, yürüyüşün ardından OKÜ Amfisi’nde düzenlenen konferansa katıldı. Konfernas, saygı duruşundan sonra Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konferansın açılış konuşmalarını OKÜ Yönetim Bilişim Sistemleri 2. sınıf öğrencisi Cavidan Nesibli ile OKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı OKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Melike Şahin yaptı.

Hocalı katliamının Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olduğunu konuşmasında vurgulayan Yönetim Bilişim Sistemleri 2. sınıf öğrencisi Cavidan Nesibli, Hocalı Soykırımı ile ilgili geride kalan 24 yılın ardından herhangi bir sorumlunun cezalandırılmadığını ifade etti.

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi Hocalı kasabasında Ermenilerce düzenlenen hareketin soykırımdan başka bir adı olamayacağını ifade ederek konuşmasına başlayan OKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Melike Şahin, “Yüzlerce masum insanın hayatına mal olan bu saldırı Hocalı’ya değil yüreklere yapılmıştır. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce insanı işkenceleri aratmayacak şekilde şehit eden Taşnak ve Hınçak terör örgütünün uzantıları Türk milletine dinmeyen ve önü alınmayan düşmanlıklarını kan dökerek, masum insanları yok ederek göstermişlerdir. Gözleri görmeyen, kulakları duymayan, sözde büyük devletler her olayda olduğu gibi Hocalı’ya da sağır ve dilsiz kalmışlardır”dedi.

Açılış konuşmalarından sonra sunumuna başlayan Mehmet Çetinkaya, “Büyük Türk milleti tarih boyunca hâkimiyeti altında olan coğrafyalarda hep hoşgörü ve adaletle hükmetti. Birlikte yaşadığı hiçbir millete ve topluma asla zulmetmedi. Ancak bunun aksine Türk milleti tarih boyunca büyük zulümlere ve elim hadiselere maruz kaldı. Bu hadiselerin en acı olanlarından biri bundan tam 24 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yaşandı. Yüzlerce yıllık Türk yurdu olan Azerbaycan, Sovyet zulmünün ardından Ermeni saldırılarıyla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Azerbaycan Türkler’i yurtlarını savunurken Rus ve Ermeni askeri güçleri her fırsatta Türkler’e yönelik ağır saldırılar yaparak katliamlar gerçekleştirdi. Kasıt unsuru dikkate alındığında gerçek bir soykırım örneği olan bu olayı gerçekleştirenler ne yazık ki medeni denilen dünyada görmezden gelindi” dedi.

Konferansın sonunda sunumu gerçekleştiren Mehmet Çetinkaya’ya üniversitemiz adına teşekkür belgesi ve çiçek takdimi OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Fazıl Himmetoğlu tarafından yapıldı.

Teşekkür Belgesi ve çiçek takdiminden sonra Amfi Fuaye alanında düzenlenen resim sergisi OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın da katılımı ile gezildi.

Haber: Erkan Dinç

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları