Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




İHD Temsilcisi Özkan: Elçi, planlı bir saldırı sonucu katledildi

-

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Osmaniye Temsilcisi Necmettin Özkan, Diyarbakır Baro B

İHD Temsilcisi Özkan: Elçi, planlı bir saldırı sonucu katledildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Osmaniye Temsilcisi Necmettin Özkan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kınama açıklamasına bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdi. Katılımcılar, üzerinde, Tahir Elçi'nin ve karanfil resminin bulunduğu altında da 'Seni unutmadık, unutmayacağız' yazılı pankart açtı.
"Bir barış savaşçısı, bir hukuk insanı, bir demokrasi militanını katlettiler.

 

Tahir Elçi'yi de yitirdik." diyerek konuşmasına başlayan Necmettin Özkan, "Son nefesinde "Barış" derken, "Kardeşlik" derken, kafasından vurdular. Kürt halkı başta olmak üzere barış ve demokrasi güçlerini kuşatmış bu zulüm cenderesinin içinden bir kez daha barışı vurdular; hepimizi vurdular. Tahir Elçi, Cizre'den Sur'a ve Silvan'a, halka karşı yürütülen haksız savaşa karşı hep sesini yükseltti. Silahların susmasını ve barış ortamının tesis edilmesini savundu. Bu nedenle savaş politikalarından beslenen karanlık güçler tarafından aylardır hedef gösteriliyordu. Diyarbakır'ın tarihi simgelerinden Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda tahrip edilmesine karşı yaptığı basın açıklamasından sonra planlı bir saldırı sonucu katledildi.

 

Tahir Elçi yaşayacak, barış ve demokrasi mücadelesinde yaşayacak." dedi.
Diyarbakır Baro başkanı olarak başından vurularak öldürülen Avukat Tahir Elçi'nin yaşamını barış ve hukuk mücadelesine adamış bir isim olduğunu belirten Özkan, "1966 yılında Cizre'de dünyaya gelen Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra çalışmalarını ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştırdı. İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat Tahir Elçi yaşamını, 90'lı yıllardaki yargısız infazları, faili meçhul cinayetleri aydınlatmaya adadı. Ülkenin en karanlık dönemlerinden biri olan 90'lı yıllarda JİTEM tarafından gerçekleştirilen yargısız infazlar ve faili meçhullerle ilgili davaların müşteki avukatı idi. Katledildiği ana kadar barış mücadelesini sürdüren Elçi, 19 Ekimde katıldığı bir TV programında "PKK, terör örgütü değil, siyasi harekettir" dediği için gözaltına alındı ve yırt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. AKP hükümetinin çözüm sürecini rafa kaldırmasıyla başlayan çatışma sürecinde, Tahir Elçi bir çok kez müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durdurulması için çağrılarda bulundu. Elçi, yaşamı boyunca Roboski katliamı, Lice, Cizre ve Temizöz davalarında avukatlık yaptı ve gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele etti. Biz İnsan Hakları Derneği Osmaniye Temsilciliği olarak Elçi cinayetini şiddetle lanetliyor, bu cinayetin arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasının ısrarlı takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Böylesi cinayetlerin önüne geçilmesi için ülkemizdeki bütün emek, barış ve demokrasi güçlerini bu cinayete karşı tutum almaya ve bu kirli savaşın durdurularak Kürt sorununun demokratik barışçıl çözüm yolunun açılması için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Kahrolsun faşizm, yaşasın barış ve demokrasi mücadelemiz." diye konuştu. Basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları