Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı

-

İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı

İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, toplantıda 2015 yılı yatırımlarının değerlendirileceğini ve 2016 yılı yatırımlarının gözden geçirileceğini kaydetti. Sözlerinin devamında, 2015 yılında ilimizde 504 proje üzerinde çalışma yapıldığını ifade eden Vali Kerem Al, “Bu projelerin toplam bedeli 980 Milyon 33 Bin TL’dir. 2015 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 299 Milyon 853 Bin TL olup, 2015 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 230 Milyon 379 Bin TL harcama yapılarak % 77 oranında nakdi gerçekleşme sağlamıştır. 2015 yılı dönem sonu itibariyle; 504 projeden 384 âdeti tamamlandı, 58 âdeti devam etmekte, 11 âdeti ihale aşamasında, 51 âdetine ise başlanamamış ya da proje iptal edilmiştir. İl genelinde yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın % 57’lik pay ile ulaştırma sektörü, % 16’lık payla eğitim sektörü, % 15’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir” diye konuştu. Vali Kerem Al, kamu kaynaklarını zamanında ve etkin olarak kullanımını sağlamanın önemini vurgulayarak, özellikle arsa ve kamulaştırma sorunu nedeniyle bazı projelere henüz başlanamadığını, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattı.

Toplantının devamında; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Vali Kerem Al, toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları