Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Kadınlar Ellerinin Hamuruyla Avantaj Sağlayacak

-

Osmaniye İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından "dezavantajlı" kadınların meslek sahibi olması için yaklaşık 3 ay önce başlatılan proje kapsamında pasta, börek, baklava ve poğaça yapımı kursu alan 25 kadın, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir iş sahibi olmayı hedefliyor.

Kadınlar Ellerinin Hamuruyla Avantaj Sağlayacak

Osmaniye İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından "dezavantajlı" kadınların meslek sahibi olması için yaklaşık 3 ay önce başlatılan proje kapsamında pasta, börek, baklava ve poğaça yapımı kursu alan 25 kadın, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir iş sahibi olmayı hedefliyor.

Dernek tarafından yaklaşık 3 ay önce başlatılan "Aşkınızı çiçekler, açlığınızı simitler anlatsın" adlı proje ile pasta, börek, baklava ve poğaça gibi ürünlerin yapımı öğretilen kursiyerlerin işletme açmaları veya bir iş yerinde istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Proje kapsamında 25 "dezavantajlı" kadın kursiyer, pasta, börek, baklava, poğaça ve yöresel ürünlerin yapımı öğreniyor.

Eğitim süresi 3 ay

3 ay daha sürecek eğitimlere katılan kursiyer kadınlar kursun hayatlarındaki olumlu etkisini şimdiden görmeye başladı.

Osmaniye İŞKAD Şube Başkanı Feride Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin "Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı" kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklendiğini söyledi.

Haftanın 5 günü aşçı kıyafeti giyerek eğitime tabi tutulan kursiyerlerin gelecekte iş hayatına atılmalarını sağlanmak için çaba harcandığını belirten Demir, "Bizler maddi durumu iyi olmayan, dezavantajlı kesimlerin hizmet sektörüne yönlendirilerek istihdam edilmelerine veya iş yeri açmalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlamda geliştirdiğimiz ve AB'den hibe desteği alan proje kapsamında başlatılan, 3 ay sürecek kursumuzda 25 arkadaşımız eğitim görüyor ve günlük 5 avro harçlık alıyorlar." dedi.

Demir, eğitim amaçlı çeşitli gıda ürünleri yapan kursiyerlerin, ürünlerini kendilerinin de yiyerek ilk testi yaptığını dile getirdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları