Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Karaman'daki Tecavüz Davasına Yoğun Güvenlik Önlemi! Kimse Savunmak İstemedi

Karaman -

Karaman'da tarikat evlerinde erkek öğrencilere 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmenin davası bugün başlıyor. Öğretmeni hiçbir avukat savunmak istemiyor.

Karaman'daki Tecavüz Davasına Yoğun Güvenlik Önlemi! Kimse Savunmak İstemedi

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin, ilk duruşması için polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Karaman Emniyet Müdürlüğü, Adliye Sarayı çevresini demir barikatlarla çevirirken, adliyeye giden cadde ve sokakları da araç trafiğine kapattı.

İŞE GELEN MEMURLAR DA POLİS KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Adliye Sarayı'nın bitişiğinde bulunan Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Tapu Müdürlüğü'nde çalışan personel ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar için kontrollü güvenlik barikatı oluşturdu. İşe gelen memurlar ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar polis kontrolünden geçerek dairelere ulaştılar.

600'Ü AŞKIN POLİS GÖREV ALIYOR

Duruşmanın güvenli bir şekilde yapılabilmesi için çevre illerden takviye kuvvetler gelirken, 600'ü aşkın polisin görev aldığı öğrenildi. Sabah saat 09.00'da başlayacak olan duruşmayı izlemek için CHP'den üç Milletvekili ile yüzü aşkın avukatın katılması bekleniyor.


HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

Öte yandan Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 5 mağdur çocuğun avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz "Yaşanan korkunç olayın ilk duruşması yapılacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben mağdur 5 çocuğun avukatlığını yapacağım. Diğer mağdur çocukların da avukatı olarak İstanbul'dan 5 avukatın duruşmaya katılacağı yönünde bilgi aldık. Duruşmalar kapalı oturum olarak gerçekleşecek" bilgisini verdi. Muharrem B.'nin savunmasını Karaman Barosu'ndan hiçbir avukatın kabul etmediğini de ifade eden Yılmaz şunları dedi:

"Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. 2 gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti."

TEK TEK SORULACAK

Mahkeme, daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak.

Muharrem B., akıl ve ruh sağlığı yerinde olup olmadığının tespiti içinde sağlık kontrolünden geçirildi. Mağdur ve tanık ifadelerinden adli tıp raporlarına dosya büyük oranda tamamlandı. Hukukçulara göre, dava hızla sonuçlanabilir.

VALİLİK HER ŞEYİ YASAKLADI

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinliklerini resmi internet sitesinden yasakladığını duyurdu.

POLİS ŞEHİR GİRİŞLERİNİ TUTUYOR

Duruşma nedeniyle polis, kentin girişinde kontrol noktası oluşturup, kente giren ve çıkanların kimlik kontrolünü yapıyor. Çevre illerden de takviye polis ve TOMA getirilirken, adliyenin çevresindeki caddeler kapatıldı. Adliyenin otoparkına hiçbir araç alınmadı, adliyeye başka bir işlem için gelenler de tek tek arama noktalarında üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları