Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Kaymakam Coşkun'dan Genç Çiftçilere Destek

-

Osmaniye’nin Sumbas İlçe Kaymakamı Ömer Coşkun, genç çiftçileri ziyaret etti.

Kaymakam Coşkun'dan Genç Çiftçilere Destek

Osmaniye'nin Sumbas İlçe Kaymakamı Ömer Coşkun, genç çiftçileri ziyaret etti.

Kaymakam Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri dahilinde yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvancılık alanında hibe almaya hak kazanan Sumbaslı genç çiftçilere ziyarette bulundu. Tarım Bakanlığı tarafından uygulanan "Genç Çiftçi" projesi kapsamında Sumbas İlçesinde 2016 yılında 19, 2017 yılında ise 23 olmak üzere toplamda 42 genç çiftçiye arıcılık, büyükbaş sığır, büyükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı, istiridye mantarı yetiştiriciliği, küçükbaş koyun ve 16 dekar ceviz bahçesi kurulumu alanlarında 1 milyon 260 bin TL tutarında hibe sağlandı.

Yapılan ziyarette 2016 yılı Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında hibe olarak 40'ar adet küçükbaş hayvan verilen üreticiler ziyaret edilerek, küçükbaş hayvanların bakım ve beslenmeleriyle ilgili pratik bilgiler verilip, sohbet edildi. Üreticilerde kendilerine hibe olarak küçükbaş hayvan verilmesinden ve yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Kaymakam Coşkun da "Genç çiftçilerimize verilen bu hayvanların tamamı bedelsiz olarak hibe edilmiş olup, 3 yıl süre ile hayvancılık faaliyetlerini sürdürmek üzere kendilerine verilmiştir. Projenin asıl amacının köyden kente göçün durdurularak tarım ve hayvancılığın ilerlemesi, kırsal nüfusun geçimlerini en iyi şekilde sağlanmasıdır" dedi. - OSMANİYE

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları