Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Kızılay'ın Kurban Kampanyasına İşadamı HALİL Avcı'dan Destek

-

Yurt içi ve yurt dışında birçok büyük inşaat projesinin altında imzası bulunan Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, kurban vekaletini Türk Kızılayı'na verdi.

Kızılay'ın Kurban Kampanyasına İşadamı HALİL Avcı'dan Destek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Halil Avcı, toplumsal konulardaki duyarlılığını, Kızılay'ın Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'na verdiği destekle bir kez daha gösterdi. Hayırsever kişiliğiyle bilinen Avcı, kurban vekaletini Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı'ya verdi.

İşadamı Halil Avcı, Türk Kızılayı'nın insanlık adına yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirterek, "Basından takip ettiğimiz kadarıyla ülke genelinde olduğu gibi, Adana'da da çok güzel işlere imza atılıyor. Bizler de bu iyilik hareketini desteklemeliyiz. Bu nedenle eşim ve ben, kurban ibadetimizi Türk Kızılayı ile yapmayı tercih ettik. Kurban etlerinin konserve haline getirilerek ihtiyacı olanlara ulaştırılması gerçekten çok güzel bir uygulama. Bizler için de büyük kolaylık" dedi.

Avcı'ya Türk Kızılayı'nın Adana'da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Şube Başkanı Ramazan Saygılı da "Bizler gönüllü Kızılaycılar olarak atalarımızdan miras bir değeri, Kızılaycılık görevini devraldık. Görevde olduğumuz süre boyunca amacımız ihtiyacı olan insanlara daha etkin ulaşabilmek ve insanların bize olan güvenini boşa çıkarmamak, bu marka isme olumlu katkılar sağlamaktır. Bunu da sizler gibi değerli hayırseverler sayesinde, kıymetli vaktini ayıran gönüllülerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Kurban vekaletiniz için de sizlere teşekkür ederiz. Allah kabul etsin" diye konuştu.

KURBAN KESİMİ KURALINA UYGUN GERÇEKLEŞİYOR

Kampanya ile ilgili bilgi verirken, "Kurban vekaleti nasıl verilir?" sorusu ile sıklıkla karşılaştıklarına dikkat çeken Saygılı, şöyle devam etti:

"Banka yoluyla ya da yüz yüze Türk Kızılayı tarafından yetkilendirilen görevliye vekalet verildiğinde artık sorumluluk Türk Kıızlayı'nda oluyor. Diyanetin görüşüyle düzenlenen 'Kurbanda Kızılay Modeli'nde ülke genelinde Et ve Süt Kurumu tesislerinde gerçekleştirilen kesim işlemi sırasında din görevlisi, noter ve Kızılaygörevlisi bulunuyor ve veteriner kontrolünden geçirilen hayvanlar vekalet verenlerin ismi dini vecibeye uygun şekilde okunarak gerçekleştiriliyor. Yurt içinde 1 hisse büyükbaş hayvan kesildiğinden hayvanın 7'de 1'lik kısmıdır, yurt dışında ise küçükbaş kesim yapıldığından 1 küçükbaş 1 hissedir. Yurt içindeki kesimler 800 gramlık kavurma konserveler halinde, yurt dışında ise bayram içinde paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır."
Bayrama sayılı günler kaldığını ve hisselerin tükenebileceğini kaydeden Saygılı, vekalet vermek isteyen Adanalıları Türk Kızılayı Adana Şubesine davet etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları