Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Müftü Çortul'dan seçmeli ders açıklaması

-

Veliler çocuklarına, seçmeli dersleri tercih noktasında teşvik etmeli

Müftü Çortul'dan seçmeli ders açıklaması

OSMANİYE İl Müftüsü Ramazan Çortul, okullarda ders seçim başvurularının başladığını belirterek, velilerin çocuklarına Kur'an-ı kerim, temel dini bilgiler ve Hz. Peygamber'in  (sav) hayatı ile ilgili dersleri teşvik ederek seçmeleri konusunda yardımcı olmalarını istedi.


Müftü Çortul, geleceğimize umutla bakabilmek; neslimizin matematik, geometri, fen bilimleri, tarih, coğrafya ve edebiyat alanında bilgi sahibi olan donanımlı nesiller yetiştirmekle alakalı olduğu kadar, manevi bakımdan yetişmiş, ahlaki açıdan kemale ermiş nesiller yetiştirmeye de bağlı olduğunu söyledi. Bu önemli meselenin günümüz şartlarında daha da önem arz eden bir konu haline geldiğine dikkat çeken Çortul, "Allah’a karşı saygılı olmak ve O’nun yarattıklarına karşı şefkatli olmak, insan onuruna saygı duymak, diğer insanların şeref ve haysiyetlerine, kul haklarına dikkat etmek ve yaptığı her şeyin bir gün hesabının olduğuna inanarak yaşamak ancak ruhumuzun manevi açıdan doyurulması sayesinde olacaktır. Gençliğimizin sağlam adımlarla geleceğe yürümesi ve geleceğe ümitle bakabilmesi; kendi örf ve ananelerine bağlı olması, dini duygularla yetişmiş olmasına bağlıdır. Bu sebeple okullarımızda fen ve matematik bilimlerin öğretilmesi ne kadar önemli ise, dini bilgilerin öğretilmesi ve genç neslimizin sağlam bir ruh ve vicdan yapısıyla yetiştirilmesi de o kadar önemlidir. Bu vesile ile okullarımızda seçmeli ders olarak “Kur’an-ı Kerim”, “Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” okutulmaktadır. Şüphesiz ki bu derslerin okullarımızda seçmeli ders olarak okutulmasının amacı; genç neslimizin dünyevi ilimler yanında manevi olarak da gıda almasıdır. Manevi olarak dinden nasibini almayan taze beyinlerin kendisini bekleyen tehlikelere maruz kalması kaçınılmaz olacaktır." dedi.


Şubat ayının 19’una kadar bu dersler seçilmediği takdirde 2017 yılının şubat ayına kadar ders seçme işlemi yapılamayacağını vurgulayan Çortul, "Bu sebeple hem öğrencilerimizin bu dersleri seçmek suretiyle istifade etmeleri hem de velilerimizin devletimizin vermiş olduğu bu imkânlardan faydalanmak suretiyle çocuklarını bu dersleri seçme konusunda teşvik etmeleri önemli bir yere sahiptir. Bu amaçla çocuklarımızın okullarına giderek yetkililerle görüşebilir, gerekli bilgileri onlardan alabilir, ayrıca ders seçme konusunda çocuklarımıza destek olabiliriz. Unutmayalım ki ders seçmek için zamanımız oldukça daralmıştır. Bu sebeple çocuklarımızın okuduğu okullara giderek müracaatımızı yapmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki çocuklarımız bizim için bir emanettir. Boş verilemeyecek kadar kıymetlidirler. Onların dünyevi ihtiyaçlarını gidermek ne kadar önemli ise, onların manevi anlamda yetiştirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması da o kadar önemlidir. " dedi.

Haber: İbrahim Emül

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları