Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




ODH'de 2 ayda 7 açık kalp ameliyatı yapıldı

-

Kalp ameliyatı olan hastalarla yemekte buluşuldu OSMANİYE Devlet Hastanesi'

ODH'de 2 ayda 7 açık kalp ameliyatı yapıldı

Kalp ameliyatı olan hastalarla yemekte buluşuldu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Devlet Hastanesi'nde (ODH) son iki ayda 7 kalp ameliyatı yapıldı. Osmaniye'den il dışına sevk edilen hasta grubunda ilk sırada kalp hastaları bulunduğunu belirten Osmaniye Kamu Hastaneler Birliği (OKHB) Genel Sekreteri Uz. Dr. Cem Uraldı, ayrıca günde ortalama 15-20 anjiyo gerçekleştirildiğini belirtti.  Uraldı, açık kalp ameliyatı olan hastalarla öğlen yemeğinde bir araya gelerek, bu alanda yakalanan başarının mutluluğunu paylaştı.
AMALİYATLAR BAŞARILI GEÇTİ
Kamu Hastaneleri Birliklerinin kuruluşunun üzerinden 3 yıl geçtiğini ifade eden Uz. Dr. Cem Uraldı,"Bu süre içerisinde Osmaniye'deki sağlık hizmetleriyle alakalı bazı tespitlerimiz vardı. Temel yaklaşım Osmaniye insanını Osmaniye'de tedavi etmek şeklindeydi. Burada verilmeyen sağlık hizmetlerinin birer birer hayata geçirilmesiyle ilgili geldiğimiz bir aşama var. Bunu mutluluğunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Haziran ayı itibariyle Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Merkezimizi kurduk. Bu merkez kapsamında hem tanı koydurucu hem de tedavi edici bir anjiyo ünitemiz ve aynı zamanda da şuanda toplamda 7'ye ulaştığımız  açık kalp ameliyatları hizmeti başlamış oldu. Yapmış olduğumuz ameliyatların hepside hamdolsun başarılı geçti. Hastalarımız şifayla taburcu oldular. Onlarla da bugün birlikte yemek yiyerek sevinçlerimizi paylaşalım istedik." dedi.
HASTA SEVKİNDE CİDDİ AZALMA OLDU
Osmaniye Devlet Hastanesine kazandırılan yeni sağlık hizmetleri hakkında da bilgi veren Uraldı,  alanları var. Örneğin Kalp Damar Cerrahisi ameliyathanesi yapıldı. Anjiyo ünitesinin hizmet verebileceği bir alan kuruldu ve yine kalp damar cerrahisi açık kalp ameliyatları yapıldıktan sonra hastalarımızın takibi için üçüncü basamak nitelikte Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) Yoğun Bakım Ünitesi oluşturuldu. Günlük ortalama 15-20 civarında hastanemizde anjiyo yapılmakta şuanda. Daha önce ilimizde sadece özel bir hastanede yapılmaktaydı, kamuda bu hizmet yoktu. Tek başına bu yükü karşılamasında da sıkıntılar olmaktaydı. Osmaniye ilinin en fazla sevk edilen hasta gurubunda birinci sırada kalp damar hastalıkları yer almaktaydı. Böylece geride bıraktığımız dönemde çok şükür hasta sevkimizde çok ciddi bir azalma oldu. Bir kardiyolojik vakaları da artık Osmaniye Merkezde problemlerimizi çözebilir hale geldik. "diye bilgi verdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları