Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Öğrenci velisinin, öğretmene karşı şiddeti kınandı

-

OSMANİYE Merkez, 7 Ocak İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olar

 Öğrenci velisinin, öğretmene karşı şiddeti kınandı

 

OSMANİYE Merkez, 7 Ocak İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Aysun Kaya'ya bir öğrenci velisi tarafından uygulanan şiddeti, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş Sen, Eğitim Sen ve Eksen Eğitim Sen temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla kınadı.
Okul önünde toplanan sendika temsilcileri ve öğretmenler adına basın açıklaması yapan Eğitim Birsen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, öğretmene şiddetin son bulmasını istedi.
Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşımak için bir araya gelindiğini vurgulayan Kahraman, "Bu okulun öğretmenlerinden Aysun Kaya arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız." dedi.
Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşı olduklarını vurgulayan Kahraman, "Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim Öğretim Kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Bu gün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması velilerimizin ihmalkâr davranması Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir" diye konuştu.
Kimsenin yaptığının cezasız kalmaması gerektiğini kaydeden Kahraman, "Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Aysun Kaya'nın şahsında saldırıya uğraya tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyoruz" diyerek saldırıyı kınadı.
İddialara göre, 7 Ocak İlköğretim Okulu'nda görev yapan Aysun Kaya'ya önce Whatsapp üzerinden hakaret eden söz konusu öğrencinin annesi, büyük kızını da alarak okulu bastı. Okulun bahçesinde Aysun öğretmeni darp eden kızgın öğrenci velisi, öğretmenin parmağını kırdı. Aysun öğretmen bu sabah ameliyat oldu ve şu anda hastanede tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları