Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




OKÜ'de İnşaat Mühendisliği ve Şehirleşme konuşuldu

-

OSMNİYE Korkut Ata Üniversitesi  (OKÜ) Gelişen Gençlik Kulübü, Mühendislik Fak

OKÜ'de İnşaat Mühendisliği ve Şehirleşme konuşuldu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMNİYE Korkut Ata Üniversitesi  (OKÜ) Gelişen Gençlik Kulübü, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılımıyla "İnşaat Mühendisliği ve Şehirleşme" başlıklı program düzenlendi. OKÜ Amfisi'nde gerçekleştirilen seminere, Kırşehir Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Yaşar Bahçeci'nin ve OKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fazıl Nacar'da katıldı.
İlk sunumu OKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fazıl Nacar yaptı. Nacar, şehirleşmeye ilişkin sorunların ekonomik, sosyal, fiziksel, alt yapı ve mali sorunlar olduğunu ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Fazıl Nacar'ın ardından kürsüye gelen Kırşehir Belediye Başkanı, İnşaat Mühendisi Yaşar Bahçeci de, şehirlerin bir canlı varlık gibi düşünülüp, büyüyen, gelişen, yoğunlaşan bir organizmaymışçasına planlanmaları gerektiğini olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Öncelikle şehir kimliğinin ve tarihinin anlamlanması, şehir ihtiyaçlarının belirlenip programlanması, şehrin büyüme ve gelişme potansiyellerinin keşfedilip bu yönde planlamalar yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra şehir için yapılacak olan yatırımların da doğru ve planlı bir şekilde yapılması önemli olmuştur"
Öğrencilerin İnşaat Mühendisliği ve şehirleşme ile ilgili sorularının da cevaplandığı programın sonunda sunumlarını yapan OKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fazıl Nacar ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye günün anısına teşekkür belgelerini, OKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Kayadelen ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel takdim etti.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları