Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




OKÜ Stratejik Düşünce Kulübü: Mısırlı öğrencilerin yanındayız

-

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Stratejik Düşünce Kulüb

OKÜ Stratejik Düşünce Kulübü: Mısırlı öğrencilerin yanındayız

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Stratejik Düşünce Kulübü öğrencileri Öğrenci Yaşam Merkezi önünde bir araya gelip "Darbe Mağduru Mısırlı Öğrencilerin Yanındayız" açıklaması yaptı.
Birçok ülkede öğrenciler özgür ve toplumsal barış içerisinde eğitim hayatını sürdürürken, Mısırlı öğrencilerin Sisi'nin darbesinden beri bütün eğitim haklarından mahrum bırakıldıklarını ifade eden OKÜ Stratejik Düşünce Kulübü Başkanı Mücahit Emre Yüksek, "Mısır’da 42 üniversite olmasına rağmen üniversite öğrencilerinin yaşadıkları hak ihlallerini gözetmek hayli zor olmuştur. Yaşanan bu dramatik olaylar rakamlarla ifade edilmeyecek kadar çoktur. Mısırlı öğrenciler bu süreçte uluslararası insan hakları örgütlerinin gözleri önünde büyük imtihan vermiştir. Cunta rejimi son iki yılda 234 öğrenciyi katletmiştir. Bu öğrencilerin 22’si üniversitelerin içinde öldürülmüştür. 8 öğrenci ise polisin karanlık odalarında işkence altında can vermiştir. Ayrıca darbe yönetiminin gözaltına aldığı 556 öğrencinin akıbeti meçhul şu ana kadar nerede olduklarına dair haber alınamamıştır. Siyasi görüşlerinden dolayı gözaltına alınan öğrencilerin sayısı ise 4 Bin 573’tür. 1223 öğrenci ise hukuksuz bir şekilde üniversitelerden atılmış, eğitim haklarına son verilmiştir. 160 öğrenci ise ağır işkencelere ve baskılara maruz bırakılmıştır. Mısırda siyasi kurumların lağvedilmesi demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlanması hem Mısır hem de Dünya için tehlikeli bir sürecin habercisi olmuştur” dedi.
Konuşması sık sık tekbirler ile kesilen OKÜ Stratejik Düşünce Kulübü Başkanı Mücahit Emre Yüksek, “OKÜ Stratejik Düşünce Kulübü olarak Mısırlı öğrencilerin yanında, darbeci Sisi’nin karşısında olduğumuzu beyan ediyor Mısırlı öğrencilerin hukuk mücadelesini destekliyoruz. Bu zalim darbeci Sisi rejiminin terör üreten ve terörist yetiştiren bir rejim olduğunu ilan edip bu rejim terörün ta kendisidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları