Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de polis, 20 genci meslek sahibi yapacak

-

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

 Osmaniye'de polis, 20 genci meslek sahibi yapacak

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Gençleri Geleceğe Hazırlıyor


İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen “Haydi Gençler Geleceğe 2” projesi başladı. Bu kapsamda, Osmaniye’de 18 yaş altı 10 erkek ve 18 yaş üstü 10 bayan olmak üzere toplam 20 gence garson/komi yetiştirme, hijyenik gıda ürünleri eğitimi ve aşçılık kursu verilecek.
Projenin açılış ve tanıtımı için Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İŞKUR Müdürü Abdulkadir Şahin ve kursiyerler katıldı.
Toplantının başında proje hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, "Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüz, ilimizin güvenlik ve emniyetinden sorumlu kurum olarak, genel güvenlik hizmetlerini toplumun katılımı ile daha etkin bir şekilde yürütmek, toplumsal yapı ile bütünleşmek, toplumsal taleplere duyarlılığı artırmak için toplum destekli polislik anlayışını düşünsel ve pratik düzeyde yaşama geçirmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bugün tanıtımını yapacağımız “Haydi Gençler Geleceğe 2” isimli projemiz kapsamında, Osmaniye’mizde 18 yaş altı 10 erkek ve 18 yaş üstü 10 bayan olmak üzere toplam 20 gencimize garson/komi yetiştirme, hijyenik gıda ürünleri eğitimi ve aşçılık kursu verilecektir. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek ve istihdamlarına Müdürlüğümüz personelince yardımcı olunacaktır. Kurs süresince piknik, sinema ve eğitici seminer gibi tamamlayıcı etkinlikler yapılacaktır” dedi.
Topluma faydalı bireyler yetiştirme amacıyla Sayın Valimizin önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Osmaniye Belediyesi ile birlikte yürütülen projenin ihale süreçleri, kursiyer temini, atölye oluşturulması, malzeme tedariki gibi adımlardan oluşan 3 ay hazırlık aşamasının İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tamamlandığını belirten İl Emniyet Müdürü Gökduman, “Projenin şu anki aşamasında ise kursiyerlerimiz öncelikler teorik olarak bilgilendirilecekler daha sonra da öğrendiklerini mutfak ve restoran kısmında uygulayabileceklerdir. Kurslar 5 aylık süreç sonunda 30 Haziran 2016 tarihinde tamamlanacaktır. Kursiyerlerimize günlük 15 TL harçlık ödenecek ayrıca Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda kursiyerlerimize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan da katkı sağlanacaktır. Kursiyerlerimizin ulaşım giderleri ve öğle yemekleri de proje kapsamında karşılanacaktır” diye konuştu. İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman konuşmasının sonunda başta Vali Kerem Al olmak üzere projenin yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Projenin tanıtımının ardından gençlerle sohbet eden Vali Kerem Al, tüm kursiyerlere başarılar diledi. Projenin gençlerimizin meslek edinmelerine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Vali Al, projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.


Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları