Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'den, Bayırbucak Türkmenlerine 25 Ton un yardımı

-

OSMANİYE'de hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen 25 ton un, dualar eşliğind

 Osmaniye'den, Bayırbucak Türkmenlerine 25 Ton un yardımı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen 25 ton un, dualar eşliğinde Bayırbucak Türkmenlerine götürülmek üzere yola çıktı. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) çağrısıyla başlatılan "Suriye'ye acil un yardımı" kapsamında, Osmaniye’de hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 25 ton un yüklendiği TIR ile Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
İHH Osmaniye Başkanı Nadir Sarıcan, Cumhuriyet Meydanındaki uğurlama töreninde ki konuşmasında Suriye'de yaşanan insani krizin yaralarını sarmak adına vakfın başlattığı yardım çağrısına Osmaniyeli hayırseverlerin ve STK'ların büyük destek verdiğini ifade etti.
İki yıl önce ilk yardım TIR'ını gönderdiklerini belirten Sarıcan, bir ayda 25 ton un yardımı toplandığını, önümüzdeki günlerde 1 tır un yardımı daha göndermeyi planladıklarını belirterek, "Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali bizlerde karınca kararınca yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Bu hayır kervanına katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Bundan öncede bir tır yardım göndermiştik. İnşallah üçüncü aracımızı da kısa zamanda hazırlayıp göndermeyi planlıyoruz" dedi.
Yardım TIR'ı, yapılan duanın ardından yola çıktı. Etkinliğe, Osmaniye Vali yardımcısı Muammer Balcı, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları