Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




'Osmaniye Kültür Evi' projesi tanıtıldı

-

ANKARA'da faaliyetlerini yürüten Osmaniyeliler Derneği'nin hazırladığı 'Osmaniye

'Osmaniye Kültür Evi' projesi tanıtıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

ANKARA'da faaliyetlerini yürüten Osmaniyeliler Derneği'nin hazırladığı 'Osmaniye Kültür Evi' projesinin tanıtımı yapılıp, destek istendi. Derneği Başkanı Talip Ersoy ile öğrenci topluluğu başkanları Osmaniye Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan Ersoy, ziyaret sırasında Ankara'da kazandırılması düşünülen Osmaniye Kültür Evi projesi hakkında bilgi verdi.
Ersoy, "2006 yılından itibaren Ankara'da faaliyetlerini sürdüren Osmaniyeliler Demeği Genel Merkezi olarak bu yıllara kadar çeşitli binalarda kira yoluyla Osmaniye Kültürü’nü yaşatmak, Ankara’da bulunan Osmaniyeli Hemşerilerimizin ve Öğrencilerimizin birlikteliğini sağlamak için çabalarımız devam etmektedir. Ankara'da mevcut rakamlara göre Osmaniye il ve ilçelerinden 5 bin civarında Osmaniyeli hemşerilerimiz ikamet etmekte ve 700 civarında öğrencimiz eğitimlerine devam etmektedir. Son yıllarda demeğimize bağlı bir Öğrenci Topluluğu kurulması ile birlikte artan öğrenci sayımız ile demeğimize gösterilen ilgi ve alaka sonucunda şu anda Ankara’nın Kolej mevkiinde bir apartmanın 7.katında bulunan ve 2 odalı olan demek binamız oldukça yetersiz kalmaktadır. Osmaniyeliler Demeği Yönetim Kurulu olarak Osmaniye kültürünü yaymak,Osmaniye’mize mahsus ürünleri tanıtmak, Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz ve öğrencilerimiz arasında birlikteliğimizi daha da arttırarak yardımlaşma duygusu içerisinde hem hemşerilerimizin memleket hasretini gidermek hem de Osmaniye’mize fayda sağlamak için Kültür Evi Projesi fikrini oluşturmuş bulunmaktayız. Uzun süredir yapılan araştırmalar ve istişareler sonucunda Ankara’nın Kurtuluş semtinin turistlik Hamamönü mevkiinde bulunan ve Altındağ Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Ankara evleri olarak adlandırılan binalardan birini satın alma noktasında karara varılmıştır." dedi.
Hamamönü bölgesinin seçilme nedenleri hakkında da bilgi veren Ersoy, "Bu mevkiin Hastaneler bölgesi olması hasebiyle memleketimizden gelen hemşerilerimizin bir uğrak yeri olması ve burada dinlenip istirahat etmeleri amaçlanmıştır. Bu bölgede birçok üniversite olması nedeniyle öğrencilerimizin demeğimizin bütün imkânlarından kolayca yararlanmaları düşünülmüştür. Hamamönü’nün turistlik bir bölge olması itibariyle ulaşımı kolay,güvenli ve rağbet gören bir yer olması avantaj sağlamaktadır. Bu bölgeyi restore eden ve satış işlemlerini gerçekleştiren Altındağ Belediyesinde bulunan Osmaniye Vali Yardımcılığı da yapmış olan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Bey’in , Hemşerimiz Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş Bey’in ve 4 yıl Toprakkale İlçemizin Kaymakamlığını yapmış olan Belediye Başkan Yardımcısı Saim Parlak Bey’in bizlere her konuda kolaylık sağlamaları fizibilitemizi arttırmıştır. Bu sebeplerden dolayı ‘’Hamamönü Osmaniye Kültür Evi Projesi” oluşturulmuştur ve çalışmalar bu kapsamda devam etmektedir." diye bilgi verdi.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı,'da yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, basın mensupları olarak yapımı düşünülen projeye her zaman destek olacaklarını ifade etti

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları