Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye Tek Yürek Oldu

-

Osmaniye'de birlik ve beraberlik mesajı vermek, vatanımıza, bayrağımıza ve demokrasimize tehdit oluşturan her unsur karşısında dik bir duruş sergileneceğini göstermek maksadıyla bir toplantı düzenlendi.

Osmaniye Tek Yürek Oldu


Osmaniye'de birlik ve beraberlik mesajı vermek, vatanımıza, bayrağımıza ve demokrasimize tehdit oluşturan her unsur karşısında dik bir duruş sergileneceğini göstermek maksadıyla bir toplantı düzenlendi. Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Kerem Al başkanlığında düzenlenen toplantıya Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri (Oda, Sendika, Vakıf ve Dernek Temsilcileri), muhtarlar ve medya mensupları katıldı.

"OSMANİYE TARİHİNİN HİÇBİR DÖNEMİNDE İHANETE GEÇİT VERMEDİ,YARIN DA VERMEYECEKTİR"

Toplantının başında konuşan Vali Kerem Al, tarihi anlar yaşadığımızı ifade ederek, "Devletimizin, silahlı kuvvetlerimizin içine çöreklenmiş bir grup hainin devlete karşı kalkıştığı saatler yaşadık. Gözlerini kan bürümüş, akıl ve izandan yoksun caniler, bu milletin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahları, bu vatanın evlatlarının tesislerinin üzerine doğrultmaktan çekinmeden, vatan evlatlarını hunharca katlettiler. Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar. Bu nedenle kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi milletimizin tarihine bir kara leke olarak, kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahı ise Demokrasi Bayramı olarak anılacaktır. Bu milletin kıt kaynakları ile okuttuğu, rütbe, mevki ve makam sahibi yaptığı, vatan savunması için silahlarını emanet ettiği bu grubun ihaneti bizleri derinden sarsmıştır.

Göz dönmüş bu caniler, hiç ummadıkları şanlı bir direnişle karşılaştılar. Milli iradeyi savunmak için göğüslerini siper eden kahramanları hesap edemediler. Kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yurt çapında gerçekleşen bu asil duruş, güzel Osmaniye'mizde de en vakur şekilde yaşandı.Siyasi fikir ve parti ayrımı mülahazası düşünülmeksizin, Osmaniye'miz tek vücut oldu. Osmaniye'mizle övünüyoruz. Osmaniye tarihinin hiçbir döneminde ihanete geçit vermediği gibi, bugün de vermemiş, yarın da vermeyecektir. Bu duygularla, gazamız kutlu olsun" diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise 15 Temmuz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanetin yaşandığını belirterek, bu hain girişim karşısında duran herkese teşekkür etti. Terörle millet olarak mücadele edildiğini ifade eden Önal, "Asli görevi bu devleti, bu vatanı, bu bayrağı korumak olan insanların namlularını milletimize doğrultmuş olan bu hain çeteleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz, hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. Osmaniye Milletvekili Önal, birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle sözlerine son verdi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise "15 Temmuz gecesi bu hainlerin amacı ülkemizdeki demokrasiyi askıya almak, ülkede kaos ortamı oluşturmak ve Türkiye'yi karanlık günlere taşımaktı. Ama milletimizden Allah razı olsun. Milletimiz o gece tüm Türkiye'de sokaklara inerek demokrasimize sahip çıktı. Osmaniye'mizde de vatandaşlarımız aynı duruşu sergilemiştir" dedi. Ülkemizin hedefleri, hayalleri olduğunu ancak birilerinin bunu hazmedemediğini de belirten Durmuşoğlu, bunların karşısında durmak için birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını da belirten Durmuşoğlu, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bozgunculara fırsat vermesin" dedi.

Böyle bir felaketin defnedilmesinde milletimizin kararlı duruşunun ve kahramanlığının önemini vurgulayan Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise Osmaniye'de Sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, İl Jandarma Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüzün birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor olmasından gurur duyduğunu belirterek, "Ben bugün kuvva-i milliye rozetimi taktım. Bu bir milli birlik ve beraberlik meselesidir. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız bu olaydan dolayı tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Olayın en başından beri Osmaniye'nin bu olaydan etkilenmemesi adına Saygıdeğer Valimizin başkanlığında oluşan değerli komutanlarımızın ve değerli idarecilerimizin katılımıyla yapılan kriz yönetimi Osmaniye halkının da feraseti ve dirayetiyle karşılık bularak herhangi bir üzücü hadise olmadan sonuçlanmıştır. Osmaniyeli kendine yakışanı yapmıştır, böylesi bir günde birlik ve beraberliğini ortaya koyarak devletine ve milletine olan bağlılığını göstermiştir" dedi. Bu ülke üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermeyen büyük Türk Milletinin gücünü tüm dünyanın gördüğünü belirten Başkan Kara, bu kararlılığın devam edeceğini söyleyerek sözlerine son verdi.

Toplantının devamında katılımcılar söz alarak fikirlerini dile getirdiler. Toplantı sonunda konuşan Vali Al, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydetti. Toplantı sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları