Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'deki Kazada Ölen 8'i Öğrenci 14 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu.

OSMANİYE -

Geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu can veren 14 kişinin isimleri belli oldu. Sağlık Bakanı da gece yarısı olay yerine gitti.

Osmaniye'deki Kazada Ölen 8'i Öğrenci 14 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu.

Osmaniye'de geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 14 kişinin isimleri belli oldu.

Kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan Geyik, Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas ve Merve Pembe, öğretmen Ahmet Cebeci, veliler Sultan Geyik, Sevgi Ayas, Nur Seviner ve Müzeyyen Keskin ile şoför Feruşah Esen yaşamını yitirdi.

SAĞLIK BAKANI GECE YARISI KENTE GELDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Osmaniye'de 8'i çocuk 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bilgi almak ve çalışmaları incelemek için gece kente geldi.

Saat 03.00 sıralarında Ankara'dan hava yolu ile Adana'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buradan da kara yolu ile Osmaniye'ye geçti. İlk olarak Osmaniye Polisevi'ne giden Bakan Akdağ, burada Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve Hatay Valisi Ercan Topaca'dan bilgi aldı.

YARALI VE YAKINLARINI ZİYARET ETTİ

Bakan Akdağ daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne geçerek yaralıları ve yakınlarını ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Akdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

"BAŞBAKAN'IN TALİMATIYLA GELDİM"

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem de yapılan işlemleri yerinde görmek için Osmaniye'ye geldiğini belirten Bakan Akdağ, "Şunu da hemen gördüm, meseleye süratle müdahale edilmiş, hem yaralılar, hem de yaşamını kaybedenler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş. Hastanemizde birkaç yaralı var ve durumu ağır olan yok. İnşallah bundan sonra da daha iyiye gider. Bir başka yaralımız ise İskenderun'a sevk edilmiş, onun durumunun biraz ağır olduğu söylendi" diye konuştu.

TOPLU CENAZE TÖRENİNE KATILACAK

İskenderun'da gerçekleşecek toplu cenaze törenine katılacağını aktaran Bakan Akdağ, "Gencecik insanlar, çocuklarımız, onların aileleri, Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin, başımız sağolsun" diye konuştu.


KAVŞAKTA ÇARPIŞTILAR

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu öğrencileri ve velileri, dün Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ile Aslantaş Milli Parki'nı gezdikten sonra akşam saatlerinde iki midibüs ile dönüşe geçmişti. Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye kasabası yakınlarında, içinde öğrenciler ile velilerin bulunduğu ve Feruşah Esen'ın kullandığı midibüs, önünde bekleyen TIR'ı sollayarak kavşağa girdi. Bu sırada kavşaktan gelen, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan otomobil ile çarpışan midibüs, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrildi.
Sualtı polisleri, AFAD ve itfaiye ekiplerinin saatler süren arama çalışması sonrası 8'i çocuk 14 kişinin cesedine ulaşılırken, 26 kişi de kazadan yaralı olarak kurtuldu. Hayatını kaybedenlerden midibüs şoförü otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, diğer 13 cenaze yakınlarına teslim edilerek Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü. Kazada hayatını kaybedenler için bugün öğle namazına müteakiben İskenderun'da toplu cenaze töreni düzenleneceği açıklandı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları