Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'nin Kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı

-

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Osmaniye'nin Kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törene; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, Vali Kerem Al şeref defterini imzalayarak şunları yazdı, “Yokluklar ve olumsuzluklar içerisinde verdikleri mücadele sonucu, hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesini iman gücüyle yakan; Rahime Hatunları, Palalı Süleymanları, Köse Mehmetler'i ve tüm Kahraman Osmaniyelileri yazdıkları destanın 94. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. İlimizin kurtuluş mücadelesi, bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneğidir. Anadolu’nun her karış toprağında emsalleri bulunan, ecdadımızın kanıyla yazılmış bu eşine az rastlanacak destan sayesinde düşmanlarımız, esarete alışık olmayan asil milletimizin kahramanlığına ve vatanseverliğine bir kez daha şahitlik etmişlerdir. Ülkemiz üzerinde olumsuz emelleri olan her mihrak bilmelidir ki; gerektiği zaman asil milletimiz, Rahime Hatunlar, Palalı Süleymanlar, Köse Mehmetler çıkarabilecek potansiyele ilelebet haizdir. Bu destan gençlerimize büyük bir gururu miras olarak bırakmanın yanında; ağır bir sorumluluk da getirmektedir. Bu ağır sorumluluk, Vatan için her alanda daha çok çalışmak, ulusumuzu her alanda gelişmiş, çağdaş medeniyetler düzeyine getirmektir. Hiç şüphesiz; Vatan sevgisinin ve atalarımıza layık olmanın da yegâne karşılığı budur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Osmaniyelilerin 7 Ocak kurtuluş bayramını gönülden tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 7 Ocak 1922'de Vatan uğruna, Devletimizin bekası, Milletimizin birlik ve beraberliği, Özgürlük ve bağımsızlık için yardan ve serden vazgeçen kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Atatürk Anıtındaki töreninin ardından Envar-ül Hamit Camii önünde bulunan şehitlik ziyaret edildi. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından şehitlerimizin ruhları için dualar okundu. Vali Kerem Al ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları