Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'ye 17 Bin Kişilik Konteyner Kent

-

Osmaniye Valisi Kerem Al, Konteyner Kentte altyapı çalışmalarının yüzde 75’inin ve konteyner montajının ise yüzde 10’unun tamamlandığını belirtti.

Osmaniye'ye 17 Bin Kişilik Konteyner Kent

Osmaniye Valisi Kerem Al, Konteyner Kentte altyapı çalışmalarının yüzde 75'inin ve konteyner montajının ise yüzde 10'unun tamamlandığını belirtti.

Vali Al, Osmaniye'nin Cevdetiye beldesinde bulunan Osmaniye Konaklama Merkezi yerine yapılmakta olan Konteynır Kent inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Al, Konteyner Kentte altyapı çalışmalarının yüzde 75'inin ve konteyner montajının ise yüzde 10'unun tamamlandığını belirtti.

2012 yılında kurulan Osmaniye Konaklama Merkezi'nde 2012 çadırda 10 bine yakın Suriyeli ailenin misafir edildiğini belirten Vali Al, "Suriyeli misafirlerimizin yaşam şartlarını iyileştirmek için Konaklama Merkezimizin, Konteyner Kente dönüştürülmesi çalışmalarına başlandı. Konteyner Kent tamamlandığında, burada 3 bin 352 adet iki katlı konteyner, 4 adet 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market ve 1 adet taziye evi yer alacak. Ayrıca, Türkiye'de bir ilk olarak engelli misafirlerimiz için 168 özel dizayn edilmiş konteyner da bulunacak. 2016 yılı sonunda tamamlanacak olan Konteyner Kentte, 16-17 bin misafire barınma imkanı sağlayabileceğiz" diye konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları