Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

-

18 MART Şehitleri Anma Günü kapsamında şehitlerimizin yakınlarına ve malul gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Berat

Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

18 MART Şehitleri Anma Günü kapsamında şehitlerimizin yakınlarına ve malul gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törene, Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Porf. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Mehmet Öz, Süleyman Yılmaz ve Muammer Balcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve yakınları katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Madalya takdimi öncesinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Ülkemizde binlerce şehidimiz ebedi istirahatgahlarında kimi kefenli kimi kefensiz olarak yatmaktadırlar. Tarih boyunca şehitlerimizin dökülen tek bir damla kanı, gazilerimizin çabaları boşa gitmemiştir, biz buna inanmaktayız. Şehitlerimizin, gazilerimizin bıraktığı bu kutlu mirasa her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Devlet övünç madalyası ve beratlarının bir vefa sembolü olduğunu de söyleyen Abdullah Neşeli, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, gazilerimize şükranlarını sunarak sözlerini noktaladı.

VALİ: ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ EVLATLARI EMANETTİR

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise İbni Haldun’un “coğrafya kaderdir” sözünü anımsatarak başladığı konuşmasının devamında, “Kaderin bize vatan kıldığı bu güzel coğrafyanın nimetleri kadar riskleri de vardır. Tarih boyunca bu coğrafyaya göz diken bir takım unsurlar her zaman var olmuştur. 1000 yıldır bu coğrafyada, asil milletimiz vatan uğruna şehitler vermiştir ve bugün de vermektedir” dedi. Toprağın, uğrunda ölen varsa vatan olduğunu da vurgulayan Vali Al, “Bu asil millet bayrağı, inancı, değerleri uğruna canlarını feda eden, yardan ve serden vazgeçen yiğitlerini her zaman minnet ve şükranla anacaktır. Şehitlerimizin aileleri, evlatları, aziz milletimize, yüce devletimize emanettir. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, bugün Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını, Sayın Cumhurbaşkanımız adına takdim etmekten onur duyuyorum. İnanıyorum ki, takdim edeceğimiz madalya onlar için çok değerli bir hatıra ve çocuklarına emanet edecekleri çok önemli bir miras olacaktır” diye konuştu. Sözlerinin devamında terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağının da altını çizen Vali Kerem Al, yaşanan terör olaylarını nefret ve şiddetle kınadığını ifade ederek, terörün amacının umutsuzluğa düşürmek olduğunu ve kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini kaydetti.

Vali Al sözlerinin sonunda, “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak tüm asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  gazilerimize de esenlikler diliyorum”  diyerek sözlerine son verdi.

Törenin devamında şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize madalya ve beratları takdim edildi. Şehit Polis Memuru Mehmet Sert’in oğlu İbrahim Murat Sert, Şehit Polis Memuru Mustafa Baytak’ın babası Kemal Baytak, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Arif Büyükakçalı, Gazi Piyade Uzman Çavuş Gökhan Biçer, Gazi Polis Memuru Duran Gürlek’e Devlet Övünç Madalyaları ve beratları, Cumhurbaşkanımız adına, Vali Kerem Al tarafından verildi.Tören, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları