Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Şehit Yüzbaşı Ali Alkan kütüphanesi açıldı

-

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan kütüphanesi açıldı

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan kütüphanesi açıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na 22 ağustos 2015'te düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan anısına, Osmaniye'nin Bahçe İlçesine bağlı Nohut Köyü İlköğretim okulunda kütüphane açıldı. Şehit olan kardeşinin cenazesinde gösterdiği tepkiyle gündeme gelen ve KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, kütüphaneyi ziyaret ederek, okul yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine de katılan Alkan, "Şehit kardeşim Yüzbaşı Ali Alkan'ın adını yaşatmak için Bahçe İlçemize bağlı Nohut Köyündeki ilköğretim okulunda kütüphane kurulmuştur.

Gönüllülerden oluşan 'Şehit Kütüphaneleri Platformu' tarafından yapılmıştır burası. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum.Burada ki kitapları okuyarak yetişen geleceğimizin yıldızları bu gençler, inşallah bu vatanı korumak için elinden geleni yapar ve yeri geldiğinde canını esirgemeyen şehitlerin izinden gideceklerdir." dedi.  Şehit kardeşlerinin adını yaşatmak için 'Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı' kurduklarını belirten ağabey Alkan, "Vakıf kuruluşumuz bir ay kadar oldu. Bizde bu kapsamda elimizden geldiğince bir kitap bağışı başlattık. Bununla ilgili sehitalialkan.org adlı sitede duyurumuzda mevcuttur ve iletişim bilgilerimiz bulunmaktadır. Oradan topladığımız kitapları öncelikli olarak Nohut Köyü'nün kütüphanesine getirip,  daha da genişletmek için çalışacağız." diye konuştu. 

Okulun Müdür Yetkili öğretmen Ahmet Çelebi ise kütüphanedeki kitapların bir kısmının Nohut Jandarma Karakol Komutanlığı aracılığı ile ulaştırıldığını belirterek, bir kısmının ise daha önceden okulda bulunan ansiklopediler olduğunu söyledi. Şuan kütüphanede bin'e yakın kitap bulunduğunu belirten Çelebi, "Kitap sınırlamamız yoktur, ne kadar çok kitabımız olursa o kadar çok kişilere ulaşma imkanımız olur. Kitap bağışlarını almaya devam edeceğiz." dedi. 

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları