Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Tarihçi Yazar Mustafa Armağan OKÜ’de Yavuz Sultan Selim’i Anlattı

mustafa armağan, vali kerem al, osmaniye, Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Hamit Coşkun, Yavuz Sultan Selim, OKÜ -

Osmaniye Birlik Vakfı’nın davetlisi olarak Osmaniye’ye gelen Tarihçi Yazar Mustafa Armağan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen programda OKÜ Amfi’yi dolduran yüzlerce kişiye davasına adanmış bir ruh olarak nitelediği Yavuz Sultan Selim’i bilinmeyen yönleriyle anlattı.

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan OKÜ’de Yavuz Sultan Selim’i Anlattı

OKÜ Amfisi’nde düzenlenen programı Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile çok sayıda Osmaniyeli izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Osmaniye Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamit Coşkun kısa bir konuşma yaptı. Coşkun, konuşmasında Osmaniye Valisi Kerem Al’a, gençlerimiz OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkürlerini iletti.

 

 

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, “Büyük bir tarihin evlatları olmak ama aynı zamanda bunları yeniden hatırlıyor olmak, hatırlamaya çalışmak, hepimizin büyük bir tarihimiz var diyerek birilerinin gelip bize bir şeyler anlatmaya çalışması çok garip bir şey. ‘Bir filden bir fare nasıl çıktı’ işte biz bunun hikâyesini son yüzyıl içerisinde yaşadık ve hala yaşıyoruz. O fare fil olduğunu hatırlamaya başladığı andan itibaren de hangi mihraplar ortaya çıkıyor, hangi toprakların altında bir şeyler kımıldanıyor hepiniz görüyorsunuz. İşte yaşadığımız trajediyi bu şekilde özetleyebiliriz” şeklinde başladığı konuşmasına, “Bizim bir imparatorluğumuz vardı. Bu imparatorluğun bir ucu Hazar Denizi’nde bir ucu Ukrayna’da bir ucu Viyana’da bir ucu Cebeli Tarık’ta güneye doğru indiğimizde Mısır’da Yemen’ de ve Hint Okyanusu’nda, Kafkaslarda 600 yıl hüküm sürmüş bir devletin çocuklarıyız, torunlarıyız” dedi. Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, “Ancak bizim kitaplarımızda anlatılan karikatür farklıdır. Osmanlı tarihini okumak için başka bir alfabeye çevirerek kaynakları okuyorsunuz. Bugün neden biz tarihimizi tanımıyoruz sorusunun cevabı bunda yatıyor. Çünkü siz tercüme bir tarih okuyorsunuz. Kendi tarihimizi kendi gözümüzle okuyamıyoruz. Aktaranın aktardığı kadarını okuyorsunuz. Yavuz Selim ile ilgili bilgilerin hepsi hala Osmanlıca ama ne yapıyoruz Latin alfabesine çevirip okuyorsunuz. Peki, çeviren ne kadar doğru çevirmiş ne ona kadar güveniyoruz? Tarihi biz hep bir perde arkasından okumak zorunda kaldık. Geçmişimize el uzatıyoruz ama onlarla el ele tutuşamıyoruz” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Osmaniye Valisi Kerem Al, Tarihçi Yazar Mustafa Armağan’ı kutlayarak Karatepe Kilimi hediye ederken hazırlanan çiçek ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından takdim edildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları