Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Türk Tankları, Suriye'ye Girip IŞİD'i Vurdu

-

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri, Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus'a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Türk Tankları, Suriye'ye Girip IŞİD'i Vurdu


Türk Tankları, Suriye'ye Girip IŞİD'i Vurdu
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine askeri harekat başlatıldı. Saat 04.00'te başlayan harekatta Cerablus'taki IŞİD hedefleri savaş uçakları, tank ve obüs topları ile çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birliklerinin Suriye sınırından içeri girdiğini, harekatın sürdüğünü bildirdi.

TANKLAR SURİYE'YE GİRDİ

Türk silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD kontrolündeki Cerablus'a başlattığı harekatta top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi ve Suriye topraklarına girmeye başladı.

VURA VURA GİDİYORLAR

Cerablus'a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor. Türk tanklarının ilerlediği bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

ÖSO KEKLİCE'YE ULAŞMAK ÜZERE

Askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye sınırından yaklaşık 3 kilometre içerdeki Keklice köyüne ulaşmak üzere olduğunu bildirdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları