Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Umre ödüllü hadis yarışması

-

OSMANİYE Serdar Gençlik,  Spor ve İzcilik Kulübü Derneği ta

Umre ödüllü hadis yarışması

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE Serdar Gençlik,  Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 'Ufka yolculuk ödüllü hadis yarışmasına başvuruların başladığı bildirildi. Ufka Yolculuk Yarışması Komisyon Başkanı Murat Sak, başvuruların 21 Şubat 2016 tarihine kadar www.ufkayolculuk.com adresi üzerinden yapılabileceğini ve üç ayrı kategoride dereceye giren kişilere çeşitli ödüller verileceğini söyledi.
Murat Sak, "Osmaniye Serdar Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği olarak “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” Kapsamında bu yıl Rıyaz-us Salihin isimli hadis kitabı temel alınarak hadis yarışması yapılacaktır. Dernek olarak bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın temel amacı; İnsanlara kitap okumayı sevdirmek, kitap okumayı sevdirirken doğru bilgileri de öğretmektir. Yarışmamız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da bütün öğrencilere duyurulmasını ve öğrencilerin katılımının sağlanmasını uygun görmüş ve teşvik etmiştir. Amacımız, toplumun her kesimini Son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah’ın rızasını kazanmak. Toplumda hadis algısı oluşturmak, Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir." dedi.
Yarışma kitabının Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Özafşar'ın "Riyâzü’s-Sâlihîn’den 1001 Hadis Seçkisi" adlı eseri olduğunu belirten Sak, "Yarışma farklı kategoride düzenlenecektir. Sınavda A kategorisinde 80, diğer kategorilerde 100 test sorusu sorulacaktır. Her kategoride sınav süresi 120 dakikadır. Yarışma Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu tarafından, il ve ilçelerde de proje ortağı kulüplerce organize edilmektedir" dedi. Son kayıt tarihinin 21 Şubat 2016, kayıt düzenleme için son tarihin 25 Şubat 2016 ve sınav yeri tercihinin ise 1-3 Mart 2016 tarihinde olacağını kaydeden Sak, "Sınav yerlerinin açıklanması: 24:Mart ,saat:20:00. Sınav Tarihi: 3 Nisan Pazar 2016,saat:10:00 . Sınav cevaplarının açıklanması: 4 Nisan 2016,saat :20:00. Sınav sonuçlarının açıklanması ise 22 Nisan 2016'dır" dedi.
Ödüller hakıkında da bilgi veren Murat Sak, "A Kategorisi Ödülleri yani 14 yaş altındaki birinci olana Dizüstü Bilgisayar, ikinciye Tablet, üçüncü olana Cep Telefonu ve 4.5.6.7.8.9.ve 10. Olanlara Bisiklet hediye edilecektir. B Kategorisinde ise 14-19 yaş arasındaki birinciye Diz Üstü Bilgisayar, ikinciye I Pad, üçüncü olana Cep telefonu ve 4.5.6.7.8.9 ve 10. Olanlara Gram Altın hediye edilecek. C Kategorisi 19 yaş üstü olan yarışmacılardan birinci olana Umre ödülü verilecek, ikinciye Dizüstü Bilgisayar, üçüncüye Tablet ve 4.5.6.7.8.9. ve 10. Olanlara Çeyrek Altın hediye edilecek. D Kategorisi/İhtisas Kategorisi: Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler. 2 yıllık İlahiyat ön lisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dâhil değildir. Bu kişiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır. Sorumlu Olunan Konular ise kitabın tamamıdır." dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları