Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Vali Al, Karcalar Göletini İnceledi .

-

Osmaniye Valisi Kerem Al, Karacalar sulama göletinde incelemelerde bulundu.

Vali Al, Karcalar Göletini İnceledi  .


Osmaniye Valisi Kerem Al, Karacalar sulama göletinde incelemelerde bulundu.

Vali Al, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık ve İl Genel Meclisi Üyelerinin de bulunduğu incelemeleri sırasında, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından, açıklama yapan Vali Al, Osmaniye merkeze bağlı Karacalar Köyündeki sulama göletinin yapımının 19 Temmuz 2016 tarihinde başladığını belirtti. Al, "Çalışmalara dere yatağı düzenlemesi olarak başlanıldı ancak Karaçay Rekreasyon Alanına alınan su ve Karacalar Köyü ile yakın mahallelerdeki sulama suyu ihtiyacı göz önüne alınarak 30 bin metreküp sulama suyu depolama kapasitesine sahip, şevleri taş tahkimatlı bir gölet oluşturuldu. Gölet çalışmaları çok hızlı bir biçimde ilerliyor" dedi.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan göletin taş tahkimatında kullanılan taşların DSİ tarafından getirildiğini, gölet alanındaki malzemelerin ise Osmaniye Belediyesi tarafından boşaltıldığını söyleyen Al, "Karacalar Köyü ve civar mahallelerin sulama ihtiyacını karşılayacak olan göletten aynı zamanda olası bir orman yangını durumunda helikopterlerin su alabilecek. Gölet inşallah önümüzdeki hafta tamamlanacak" diye konuştu

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları