Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Valilikten Geliyorum" Dedi, Yaşlı Adama 250 Bin Liralık Senet İmzalattı

-

Osmaniye’de yaşayan 86 yaşındaki gözleri görmeyen Hasan Coşkun’a “valilikten geliyorum” diyen kadın, 250 bin liralık senet imzalatıp yaşlı adamın tüm mal varlığına haciz koydurdu.

Valilikten Geliyorum


Osmaniye'de yaşayan 86 yaşındaki gözleri görmeyen Hasan Coşkun'a "valilikten geliyorum" diyen kadın, 250 bin liralık senet imzalatıp yaşlı adamın tüm mal varlığına haciz koydurdu.

40 yıl Almanya'da işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, 10 yıl önce eşi de de vefat edince memleketi Osmaniye'ye döndü. Almanya'da çalıştığı süre boyunca Osmaniye'de 6 adet ev alan Hasan Coşkun, İstiklal Mahallesi'ndeki kendi evinde yalnız yaşamaya başladı. İki gözü de görmeyen ve yüzde 80 görme engelli raporu da bulunan Hasan Coşkun'a yaklaşık bir yıl önce isminin Fatma G. olduğunu söyleyen bir kadın gelerek ev aradığını ve çocuğuyla dışarıda kaldığını belirterek yaşlı adamdan yardım istedi. Kadının durumuna üzülüp evlerinden birinde kendisine bakması şartıyla para vermeden oturabileceğini söyleyen Hasan Coşkun'a aynı kadın birkaç gün sonra yine gelerek "Valilikten geliyorum sana bakacağım için evde bakım ücreti alacağım şuraları imzala" şeklinde evraklara imza attırdı.

Dolandırıldığını eve gelen icra kağıdı ile anlayan yaşlı adam "Meğer kadının gerçek adı F.A. imiş. Bana da 100 bin ve 150 bin liralık toplam da 250 bin TL'lik iki adet senet imzalatmış. Gözlerim de görmüyor. Türkiye de kanun ve kuralları pek fazla da bilmiyorum. Bana icra kağıdı geldikten sonra oğlumu aradım bazı yakınlarımı aradım. Önemli değildir belki karışıklık olmuştur dediler. Meğer 15 gün içinde itiraz etmezsen borcu kabul ediyormuşsun. Üç ay önce icra dairesinden geldik dediler evlerimin fotoğraflarını çekmişler. Oturduğum evi de boşalt diyorlar. Evlerimi 149 bin liraya satışa çıkarmışlar. Benim bir evim 149 bin liradan fazla eder. Avukata gittim savcılığa gittim durumu anlattım. Avukat benden 42 bin lira istedi. Mahkemeye müracaat etmek için 42 bin lira lazım dedi. Benim gözlerim görmüyor. Bununla ilgili raporum da var. Kadın elimden tuttu imzalattı zaten. Çok mağdur oldum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım" şeklinde konuştu.

Yaşlı adama senet imzalatarak dolandırdığı iddia edilen F.A. ise evraklarda bulunan telefon numarasından arandı ancak kendisinin F.A olmadığını iddia ederek, böyle bir kimseyi tanımadığını belirtip soruları yanıtsız bıraktı. -

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları