Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Yetiştiricilere ivesi ırkı koç dağıtıldı

-

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan K

Yetiştiricilere ivesi ırkı koç dağıtıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında Osmaniye'de 9 yetiştiriciye İvesi Irkı koç dağıtımı yapıldı. Koçların Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan TİGEM İşletmesi'nden temin edildiği belirtildi. Dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mustafa Saygılı ve yetiştiriciler katıldı. İl Müdürü İbrahim Sağlam, projenin esas amacının yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişimi sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması olduğunu, proje kapsamında alınan erkek damızlıkların ücretinin yüzde 75'inin Bakanlık tarafından yüzde 25'inin ise yetiştirici tarafından karşılandığını belirtti.
Daha önce proje kapsamında 29 yetiştiriciye 43 Bin 500 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 53 Bin 200 TL tutarında İvesi ırkı koç, 15 yetiştiriciye 10 Bin TL'si Bakanlık Katkısı olmak üzere 13 Bin 200 TL tutarında Kıl Keçisi ırkı teke, 33 yetiştiriciye 40 Bin TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 53 Bin 200 TL tutarında Akkaraman Irkı koç dağıtımı yapıldığı kaydedildi.
Müdür Sağlam, son olarak ise 9 yetiştiriciye 10 Bin 250 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 14 Bin 580 TL tutarında ivesi ırkı koç dağıtımı yapıldığını, böylelikle bugüne kadar 86 yetiştiriciye 103 Bin 750 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere toplam 134 Bin 180 TL tutarında koç ve teke dağıtımının yapıldığını belirtti. Ayrıca halk elinde ıslah projesi kapsamında bulunan 147 yetiştiriciye toplam 2 Milyon 525 Bin 65 TL tutarında destekleme ödemesi yapıldığını söyleyen Sağlam, bundan sonrada yetiştiriciye olan desteklerinin devam edeceğini ve bu projenin hayırlı olmasını temenni etti.
Tören İl Müdürü İbrahim Sağlam ve Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mustafa Saygılı'nın koçların yetiştiricilere dağıtımı yapmaları ile son buldu. Proje dışında kendi imkanları ile damızlık küçükbaş hayvan temin etmek isteyen yetiştiricilerin TİGEM Tarım İşletmesi ile bağlantı kurmaları gerekmekte olduğu kaydedildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları