Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Bahçe ilçesine 139 dekar ceviz bahçesi kuruldu

-

Bahçe İlçesi’nde, Ceviz üretimini Geliştirme Projesi kapsamında, 44 çiftçiye 2 bin 186 ceviz fidanı dağıtıldı.

Bahçe ilçesine 139 dekar ceviz bahçesi kuruldu

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, kurum bahçesindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, dağıtılan ceviz fidanlarıyla 139 dekar ceviz bahçesi kurulduğunu belirtti.

İlçenin hava şartlarının ceviz yetiştiriciliğine uygun olduğunu ifade eden Müftüoğlu, “Fidan dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, “Bugün, Meyve Üretimini Geliştirme Projelerimiz kapsamında 34.228,00 TL. kaynak ile 44 çiftçimize 2186 Adet ceviz fidanı dağıtarak 139 dekar ceviz bahçe tesisi kurduruyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz ceviz fidanlarını, % 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve % 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıyoruz. Bu şekilde 2015 yılı içerisinde uyguladığımız ceviz, çilek, kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini Geliştirme Projelerinin toplam uygulama maaliyeti 130.000 TL’ yi aşmış durumdadır”şeklinde konuştu.

Müftüoğlu, ayrıca dağıtılan ceviz fidanının çeşidi, hasat tarihi, ürünün ekonomik değeri, ne şekilde dikileceği ve ceviz bahçesi kurarken dikkat edilmesi gereken önemli teknik hususlar hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ise yaptığı konuşmada “ İlçemizde uygulanan tarımsal projeler arttıkça İlçe çiftçilerimizin ekonomik seviyeleri artacak, gelirlerinin artmasıyla daha müreffeh bir hayat yaşayacaklar. Bu ise bizi ziyadesi ile mutlu edecektir. Biz daima Bahçe halkının ve çiftçilerinin yanında olduk ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak İlçemizi daha iyi bir seviyeye ulaştıracağız” diyerek İlçede uygulanan tarımsal projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, şöyle dedi; “Ceviz yetiştiriciliği ile ilgili olarak ilk projemizi İlkbahar döneminde gerçekleştirmiştik. Bu gün ise sonbahar dönemi cevizcilik projesini gerçekleştiriyoruz. 2015 yılı içerinde Ceviz, Çilek, Japon Eriği, Kiraz Ve Alıç yetiştiriciliğini geliştirme projelerini uyguladık. Uyguladığımız tarımsal projelerin toplam maliyeti 130,000 TL’ yi aştı. 2016 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık projelerini uygulamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda öncelikli olarak Süt Keçiciliği Projesi gelmektedir.”

Program, ceviz fidanlarının çiftçilere dağıtılması töreni ile sona erdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları