Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Masal Park Projesine Ödül

-

TÜRKİYE'nin ve yakın coğrafyanın eğlence, etkinlik, park ve

Masal Park Projesine Ödül

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


TÜRKİYE'nin ve yakın coğrafyanın eğlence, etkinlik, park ve rekreasyon sektöründeki tek ihtisas fuarı olarak Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Endüstrisi Fuarı Atrax, 4. yılında  "Atraksiyon ve Rekreasyon endüstrisi dev bir sektöre dönüşüyor" teması ile İstanbul’da düzenlendi. Fuar kapsamında "Osmaniye Belediyesi Standı" ile Şehrimizin ve Projemizin tüm dünyaya tanıtımı yapıldı. Osmaniye Belediyesi’nin standı katılımcılar ve ulusal basın tarafından büyük ilgi gördü. İçeriğiyle sektörün geleceğine ışık tutacak olan, her geçen gün büyüyen eğlence, etkinlik, park ve rekreasyon endüstrisine yönelik kapsamlı Konferansın1.oturumunda ise Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA konuşmacı olarak katıldı. Burada “Şehir Hayatında Eğlence ve Rekreasyon Alanlarının Önemi” ile planladıkları Osmaniye Masal Park projesi ve yılları aşkın belediye tecrübesinde edindiği bilgileri dinleyenlere aktardı.
Eğlence ve rekreasyon alanlarına yönelik farkındalık yaratmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla fuarın son gününde Shining Star Awards Eğlence Ödülleri Gala Gecesi düzenlendi.  Her yıl sektör profesyonelleri ve takipçileri tarafından yoğun ilgi gören yarışmaya bu yıl 13 kategoride 93 aday başvurdu. Sinema oyuncusu Cengiz Küçükayvaz’ın sunumu ile 4 Aralık 2015 Cuma günü Wow Airport Otel’de düzenlenen ATRAX Gala Gecesi’nde “Osmaniye Belediyesi Masal Park Projesi” çalışmasıyla Osmaniye Belediyesi Yıldızlı Projeler Kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu büyük ödül Başkan Kadir Kara’ya takdim edildi. Osmaniye’yi Bölgesel Yaşam Merkezi yapacak en önemli projelerden olan ve 2017 yılında hizmete açılması planlanan “Osmaniye Masal Park”, henüz açılmadan ödülleri toplamaya başladı. 55 bin metrekare alan üzerinde Türkiye’nin 7 bölgesinin doğal güzelliklerinin işlendiği tema park; Ağrı Dağı’na tırmanma imkânı, Manavgat şelalesinde tekne yolculukları, Uludağ’da kaydırak keyfi, Efes Antik Kentte sahne gösterileri, Zeugma’da çarpışan oto heyecanı, Van Gölünde Roller Coaster keyfi ve Karadeniz’de konuşan ağaçlardan masal dinletileri ile fark yaratıyor.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, projeyle ilgili genel bilgileri şöyle aktardı: “İlk olarak projeyi kentimizin en çok ulaşım bağlantısı olan noktaya konuşlandırdık. 55 bin metrekarelik arazi üzerinde Masal Parkı giriş kalesi ve buluşma Meydanı, 500 araçlık açık otopark, giriş alanda 24 adet tematik dükkândan oluşan alışveriş sokağı, toplam 11 adet Türk masal kahramanı heykeli, içlerinde Galata Serbest Düşüş Kalesi, Van Gölü Canavarı Roller Coaster, Pamukkale Splash Su Oyunu, Anadolu Rüyası, Nuh’un Gemisi, Karadeniz Bot Gezintisi oyunlarının da bulunduğu toplam 12 adet atraksiyon, çocuklar için 2 adet interaktif su oyunu alanı, 6 adet softplay oyun alanı, dev dijital oyun alanı (yörük çadırı), 2 adet dev tırmanma oyun alanı, 1 adet anfi tiyatro, 1 adet 7D Sinema şeklinde projemizi tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları