Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Düldül'deki Yaban Keçisi foto kapan ile tespit edildi

-

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar

Düldül'deki Yaban Keçisi foto kapan ile tespit edildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürlüğü'nün çalışması sonucu, Düldül Dağı mevkiinde ki yaban keçileri ilk defa foto kapanlarla tespit edildi.
Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yazılı açıklamasında, Bahçe Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği personeli tarafından 03 Aralık günü Düziçi İlçesi sınırlarında Düldül Dağı mevkiinde 2014 yılından bu yana gerek bilfiil arazide, gerekse foto kapan görüntüleri vasıtasıyla yapılan çalışmalar neticesinde, bu zamana kadar yöredeki vatandaşlardan duyumu alınan ve bir çok hikayeye konu olan Yaban Keçisinin tespit edildiğini bildirdi.
Yılmaz, "Yaban Keçisi tespit edilen alanda çeşitli kaynak değerler bir arada bulunmaktadır. Ekoköy olarak teklif edilmesi düşünülen Yeşildere Köyü, Yeşildere mağarası, doğa yürüyüşü parkurları, Berke barajı bu kaynak değerlerin önde gelenlerinden bir kaçıdır. Tespiti yapılan Yaban Keçisi ile birlikte diğer kaynak değerlerde göz önüne alınarak alana korunan alan statüsü kazandırılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teklif yapılmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları