Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




"Hayatı yetimle paylaş" projesi hayata geçirildi

-

OSMANİYE İHH İnsani Yardım Derneği, "Hayatı yetimle paylaş" projes



İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE İHH İnsani Yardım Derneği, "Hayatı yetimle paylaş" projesini hayata geçirdi. Derneğin Proje Destek Sistemi (PRODES) kapsamında hazırladığı proje Osmaniye Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünce gerekli incelemeler yapılıp, Ankara'ya uygun görüş ile arz edilerek İçişleri Bakanlığınca onaylandı.
Osmaniye de İHH İnsani Yardım Derneğince tespit edilen ve sosyal yardımda bulunulan tek ebeveynli Yetim Öksüz çocuklu aileler derneğin hazırlamış olduğu Aile ve Gençlik Eğitim Merkezi salonunda yetim çocuklar ve anneleri için seminer ve kurslar düzenlemeye başlandı.
Seminerde Proje Koordinatörü Serhat Bulut, "Seminerlerimiz 9 ay devam edecektir. Her ayın ortasında ve sonundaki Cumartesi günleri ailelerle toplantı yapılacak, katılımcı ve ailelerinin gelecek beklentilerini artırabilmek için meslek seçimi, iş arama becerileri ve süreçleri vb. Konularda Kariyer Planlama, Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişimle, Çocuğu Anlama Ve Başarı Düzeyinin Artırılması, Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişimle Sosyal Hayata Katılım seminerleri,  düzenlenecektir. Proje kapsamı çerçevesinde çocuklar için Bilgisayar kursu, Futbol eğitimi, Masa tenisi ve Satranç kursu verilecektir" dedi.
Dernek binasında çocuklar için 10'ar kişilik gruplar halinde bilgisayar kursu ve aileler için eğitim semineri verildi. Katılımcılara Çocuk eğitimi ile ilgili sorunlar, ebeveyn tutumlarının çocuk davranışlarına etkileri, Çocuklarda sorumlulukların artırılması ve benzeri konular anlatıldı. Katılımcılara sunumu Dernek üyesi Hasan Kazgı ve Ayça Demir, Ümran Koca yaptı. Eğitim seminerine Dernek Başkanı Nadir Sarıcan ve Derneğin Kadın Kolları sorumlusu bayanlar katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları