Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




"İnsan Hakları"ndan habersiz Suriyeliler

-

Nüfusuna oranla en fazla mülteci barındıran kentlerden biri olan Osmaniye'de 25 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor



Nüfusuna oranla en fazla mülteci barındıran kentlerden biri olan Osmaniye'de 25 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor

Dünyada İnsan Hakları haftası dolayısıyla çeşitli programlar düzenlenirken, savaşların mağdur ettiği sığınmacılar, yaşamlarını temel insan haklarından mahrum olarak sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, iç savaşın başladığı 2011 yılından bugüne kadar 4,2 milyon Suriyeli ülkelerini terk ederek başka ülkelere sığındı.

Suriye'deki iç savaş ve çatışmalar nedeniyle en fazla sığınmacı akını Türkiye'ye yaşandı. 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı barındıran Türkiye'deki konuklar, en fazla sınıra yakın il ve ilçeler ile büyük kentlerde yaşıyor.

Sınıra yakın bazı ilçe ve kasabalarda ise nüfuslarından fazla Suriyeli sığınmacı bulunurken, iklim koşulları ve iş imkanları nedeniyle sınırdaki şehirlerde de Suriyeli sığınmacı sayısı kentlerin nüfus oranında önemli yer teşkil etmeye başladı.

Nüfusuna oranla en fazla sığınmacı barındıran kentlerden biri olan 220 bin nüfuslu Osmaniye'de, resmi verilere göre 25 bin Suriyeli yaşıyor.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Konaklama Tesisleri'nde 10 bin civarı Suriyeli çadırlarda yaşarken, kent merkezinde ise çoğunluğu kenar mahalle veya metruk binalarda 15 binden fazla Suriyeli konuk, ağır yaşam koşulları altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Ülkelerindeki savaşın temel insan hak ve hürriyetlerinden mahrum bıraktığı Suriyeliler, temizlik, taşıma, tarım, inşaat gibi gündelik işlerde çalışarak ya da hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları