Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




İŞKUR,İşverenle buluştu

-

ÇALIŞMA ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından Osmaniye Ticaret ve San

İŞKUR,İşverenle buluştu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

ÇALIŞMA ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda İşverenlere yönelik, İşkur’un genel faaliyetleri ile tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Müdürü Abdulkadir Şahin, katılımcılara İşkur tarafından sağlanan İşbaşı Eğitim Programları hakkında, işverenlerin programa katılan işsizlere ve üniversite öğrencilerine, işi öğreterek, istihdam etmek istedikleri kişiyi işbaşında görme şansına sahip olduklarını ve program kapsamında işverenlerin herhangi bir mali yükümlülüğünün olmadığını, programa katılanlara her gün için 50 TL cep harçlığı ödendiğini ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını belirtti.
GENÇLERİ İSTİHDAM ETMEKTEN KORKMAYIN
Salondaki işverenlere bu kapsamda gençleri istihdam etmekten korkmamalarını belirten Şahin, İşkur olarak yanlarında olduklarını ve gençlerin işbaşında deneyim kazanmalarına fırsat vermeleri gerektiğini söyledi. Müdür Şahin'in bu sözleri üzerine salondaki gençler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Şahin, uygulamanın detaylarını anlatarak katılımcıların sorularını yanıtladı.
Toplantıda katılımcılara, İŞKUR’un genel faaliyetleri ile tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesine ilişkin bilgilendirme yapan Servis Sorumluları Duygu Yazan ve Hülya Göksu, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan ilk tebliğde yer alan 40 meslek dahilinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, ilgili meslek ve alanda alınmış meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ile 3308 sayılı mesleki Eğitim Kanunu’na göre alınmış ustalık belgeleri dışındaki belgelerin Mesleki Yeterlilik Belgesi olarak geçerli sayılmadığını ifade ederek, belge zorunluluğuna ilişkin uygulamanın detaylarını anlatan sunum yaptılar.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları