Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye Belediyesi'nde yangın tatbikatı

-

OSMANİYE Belediyesi'nin tüm birimlere ayrı ayrı yapılan İş

Osmaniye Belediyesi'nde yangın tatbikatı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE Belediyesi'nin tüm birimlere ayrı ayrı yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında Belediye Hizmet Binasında yangın tatbikatı yapıldı. Yangın alarmı verildikten sonra kontrollü bir şekilde belediye çalışanları dışarıya çıkarıldı. 
Bina önünde toplanan personele İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Emin Furkan Ersoy, Acil Durum Eylem planı hakkında bilgiler verdi. Acil durumlarda dört tane ekibin olduğunu anlatan Ersoy, bunların yangın söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olduğunu söyledi. Ersoy, acil eylem planı ekiplerinin ayrı ayrı görevlerini anlattı.
İşyeri Hekimi Volkanhan Çapar, “Yangın tatbikatı kurumumuzda herhangi bir kaza ve yangın esnasında yangına nasıl müdahale edilir, neler yapmamız gerekir veya neler yapmamamız gerektiğini, yangın söndürücü tüplerimizi nasıl kullanacağımız hakkında bilgiler vererek gözden geçireceğiz.” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının verdiği bilgiler sonrasında Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin, yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğunu ifade etti. Eğer yangına ilk iki dakika içinde yangının başlangıç sefasında yangına müdahale edildiğinde mal ve can kayıplarının önlenebileceğini söyleyen Şahin, yangın söndürme tüpleri hakkında da şu bilgileri verdi: “Bu tüpleri kullanırken rüzgarı arkamıza alarak en az iki metre mesafeden yangına müdahale etmemiz gerekir. Yangın söndürme tüplerinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.”
Temsili olarak belediye hizmet binasının önünde ateş yakılarak yangın söndürme tüpünü kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. Ateşin söndürülmesi birlikte bilgilendirme tatbikatı başarı ile tamamlandı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları