Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de Mekke'nin Fethi kutlandı

-

OSMANİYE Gençlik Merkezi tarafından, Mekke'nin fethinin 1385'in

Osmaniye'de Mekke'nin Fethi kutlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE Gençlik Merkezi tarafından, Mekke'nin fethinin 1385'inci yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Programa Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Cavit Toprakkale İlçe Müftüsü Halit Avcı, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Deveci ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Mehmet Cevlani Önal İlköğretim İmam-Hatip Ortaokulunda, Anaadolu Lisesi, Açık Ceza İnfaz Kurumu toplantı salonlarında düzenlenen etkinlikte ilk olarak Mekke’nin fethini anlatan sinevizyon gösterimi Gençlik Merkezi tanıtımı,Osamaniye Müftülüğü’nde görevli hocaları tarafından kuranı kerim tilaveti  Semazen gösterisi ve Yusuf Karaburç’un  Mini Konseri İle devam etti.
Mekke’nin fethi ile ilgili Konuşma Yapan Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel; Hazreti Muhammed’in hedefinin, Mekke’yi fethetmekle insanların gönüllerini de fethetmek olduğunu dile getiren Bozyel, "Hazreti Peygamber Mekke’ye asırlarca İslam’ın kutsal mabedi olan Kabe’yi putlardan temizlemek, Hicaz’ın kalbi olan bu şehri İslam’a kazandırmak için gitmiştir. Nitekim kan dökmeye izin vermeyerek, evlerinde kalan, Mescidi Haram’a veya Ebu Süfyan’ın evine sığınan herkesin güven içinde olduğunu söyleyerek, endişe içinde bekleyen Mekkelilere ’Hepiniz serbestsiniz’ müjdesini vererek ve nihayet genel af ilan ederek onların gönüllerini fethetmeyi de başarmıştır. Bu fetih yeryüzündeki ifsad edici, yok edici, insanlığa zulmedici olanı, insanın ürettiği, kendi haşa tanrılaştırdığı batıl anlayışı ortadan kaldırmış yerine her zaman ve her şart altında değişmez gerçek olan hakkı ikame etmişti."dedi.
Toprakkale Kaymakamımız Mehmet Maraşlı olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Durmuş Sağlam'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz Mutlu Cavit'e, İlçe Müftümüz Halit Avcı'ya, Gün boyu bizle birlikte olan İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Deveciye programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları